#24 | Bästa Trackstrean 1984-1999 | Kalender 2020

Bästa Trackstrean 1984-1999 – Kalender 2020

 

Som jag nämnt tidigare, så var det hela 45 olika låtar som var etta hos minst en av er. Då vore det ju logiskt att tro att alla de 24 i kalendern är era ettor, men nej, så är det inte. Låten vi hittar på plats 24 till exempel. Den fanns med på 35 av era listor, men alltså ingen topplacering.

Och vet ni, det som faktiskt är riktigt intressant – vilket jag tror att jag missade att uppmärksamma ifjol – är att vi har samma låtskrivare på plats 24 för tredje året på raken. För två år sen var det Sinead O’Connor och ”Nothing Compares 2U” som ju skrevs av den lille superhjälten från Minneapolis, som själv blev #24 ifjol med ”Purple Rain”. Och alltså, även i år är det en Prince-låt som är först ut i nedräkningen. Fem veckor på Trackslistan våren 1986, varav en vecka som trea i mars – här är Bangles och ”Manic Monday”

678 poäng, endast tre tillgodo på låten på plats 25. Hårda bud.

The Bangles – Manic Monday

(Christopher AKA Prince)
1985, CBS Records
Producerad av David Kahne

Trackstrea i mars 1986.

678 poäng, 35 listor
9 topp tio, varav:
3 andraplatser
2 tredjeplatser

Gilla & dela!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *