#20 | Bästa Trackstrean 1984-1999 | Kalender 2020

Bästa Trackstrean 1984-1999 – Kalender 2020

 

Topp 20 nu alltså!

Och ja, om Fancy igår var en bekanting från fjolårets lista, så är det här bandet långt mer än så.

Det är några artister som placerade många låtar på Trackslistans prispall och som då följdaktligen haft med ett rejält gäng låtar i de här tre Tracksomröstningarna. Vi har Roxette med 19 låtar, Madonna med 14 och Pet Shop Boys med 11. De sistnämnda hade som ni kanske kommer ihåg inte mindre än 7 ettor att rösta på, och i den här svängen med treor så hade de tre låtar med. Hur har det gått för dem? Det vet baaaara jag ;)

Eller ja, från och med nu så vet ni också lite mer. För på plats #20 hittar vi dem ju, såklart. Varför skulle jag annars prata om Pet Shop Boys? :) En låt som släpptes i november 1988, men som landade på Trackslistan först i januari -89 och därför räknas som en -89:a i vår statistik. Inspelad med symfoniorkester, producerad av mästerproducenten Trevor Horn, med en postitiv text om att vara ensam.

Pet Shop Boys – Left To My Own Devices

(N.Tennant, C.Lowe)
1988, Parlophone
Producerad av Trevor Horn

Trackstrea i en vecka i jan 1989.

758 poäng, 26 listor, 15 topp tio, varav 2 förstaplatser, 1 andraplats, 1 tredjeplats

 

Gilla & dela!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *