#19 | Bästa Trackstrean 1984-1999 | Kalender 2020

Bästa Trackstrean 1984-1999 – Kalender 2020

 

Gott folk! Vi har en 90-talslåt på ingång! Även om…ja, personligen tycker jag nog den känns ganska mycket 80-tal :)

Faktiskt också lite överraskande, men ack så glädjande, att den här hamnade på 31 av era listor. Och den är svensk! Ja, ni vet ju vid det här laget att de svenska låtarna har blivit ganska rejält bortröstade i de tidigare omröstningarna. Ingen av de 38 svenska ettorna tog sig in på topp 24, och av de 51 tvåorna ifjol så var det bara Leila K, E-Type och Roxette som knep en plats i kalendern. I år har vi 44 svenska treor med i omröstningen, och vi hittar alltså en av dem här på plats #19.

Vad man skulle kunna kalla för den första versionen av den här gruppen hamnade på 79:e plats med sin Melodifestivaldebut från 1986. Tio år senare vann de nämnda Melodifestival, men redan 1992 presenterade Peter & Nanne Grönvall sitt nya koncept One More Time – och fick sig en rejäl hit med den här låten.

8 veckor på Trackslistan hösten -92, varav två veckor som trea i månadskiftet oktober/november blev det för ”Highland”.

One More Time – Highland

(N.Nordqvist, P.Grönvall)
1992, CNR Records
Producerad av Peter Grönvall

Trackstrea i två veckor i okt-nov 1992.

779 poäng, 31 listor
14 topp tio, varav:
2 förstaplatser
1 tredjeplats

Gilla & dela!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *