People say medley with Freedom – Herreys vs Jeannie (1986)

Herreys-vs-JeannieJag söker mig långsamt tillbaka från eurosvängen till de svensk pop-domänerna och mellanlandar då i ett ytterst svåråtkomligt svensk-tyskt medley – ja, lite åt det hållet som idag skulle kunna kallas för ’mash-up’. Mellanlandningen är dock bokstavligen ganska långsökt – denna svensk-tyska hybrid är nämligen producerad och utgiven i Hong Kong…

Jag insåg nämligen häromdagen, under mitt tidigare nämnda eurodisco-frosseri, att jag hade en samlingsdubbel från just Hong Kong, numrerad dessutom! Den inhemska etiketten Face Records gav under 1986-87 ut ett antal samlingar med eurodisco, och gjorde dessutom ett antal egna remixar för samlingarna.

R-1435457-1264995277På mitt dubbelalbum, helt enkelt kallat Master Mix (se det här på Discogs) hittade jag alltså detta medley mellan Herreys version av Norell-Oson-Bards People say its in the air och tyska Jeannies Freedom (Die Antwort). Den senare är som titeln säger, ’svaret’ på Falcos jättehit Jeanny, framförd ur hennes synvinkel. En rätt kul (och tämligen okänd) idé, som skrevs av Fancy tillsammans med hans ’team’ Alfons Weindorf och Sabrina Lorenz, den senare också agerande som Jeannie i den här låten.  Jag länkar upp videon till den när jag ändå håller på, om du nu har missat den ;-)

Men, det här medleyt då – det är alltså producerat av Face Records själva och jag kan inte hitta några tecken på att den finns utgiven någon annanstans – eller tidigare fanns utlagd på nätet :)

Herrey’s / Jeannie – People Say Medley With Freedom
(Norell-Oson–Elvine)
1986, Face Productions

Jeannie – Freedom (Die Antwort)
(Elvine-Sabrina-Tess)
1986, ZYX Records

2 thoughts on “People say medley with Freedom – Herreys vs Jeannie (1986)

  1. Mycket intressant! Jag gillar såna här svarslåtar till kända hits. Du har inte hittat någon text på låten (jag har lite svårt att höra hennes tyska)? Med tanke på hur kontroversiell Falcos originallåt blev så vore det kul att höra hur man lägger upp texten här.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *