Band Of Outsiders – ett mysterium…eller?

Tidigare idag så skrev jag på Facebook om att min Beat Box-samling hade tagit ytterligare kliv mot att bli komplett, åtminstone på singelsidan. Det utlöste ett resonemang kring den eviga frågan om vilka releaser som verkligen finns – t ex verkar det som att ett antal megamixar (Scotch, 49ers m fl) endast släpptes på 12″, vilket i så fall skulle innebära att några nummer som startar på 7 är omöjliga att hitta. Det är en del av diskussionen…

1526191_10152132822775733_1534165010_sDen andra delen av diskussionen handlar om #17. Ja, det som alltså skulle vara BB 7017 och/eller BB 8017. Efter en hel dels sökande så verkar det stå klart att den aldrig gavs ut, men att det skulle ha varit det franska bandet Band Of Outsiders med låten Skylight. So far so good, men det som gör detta till ett mysterium är att låten ifråga – i alla fall i sin albumversion – helt enkelt inte på något sätt verkar passa in som release på Beat Box-etiketten. Personligen tycker jag att den är riktigt dålig, men det är ju naturligtvis en smaksak – frågan är om den var tänkt att släppas på Beat Box i den här versionen, eller om det kanske fanns en remix? Jag slänger ut frågan i etern – är det nån som vet nåt?

 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *