Planet R – Flash / Ett ögonblick (2016)

 

Alltså ni vet väl? Ibland blir man bara så där lycklig så att leendet liksom fastnar i maxläge, så man känner att kroppen fylls av värme, välbehag och en känsla av trygghet och man känner sig hemma. Ja, jag kan hålla på hur länge som helst, men jag tror ni fattar. Ett sådant ögonblick dök upp häromdagen, och det biter sig kvar, varje gång jag trycker på play-ikonen.

977154_573246066030470_881717250_oLouise Marchione och Elin Andersson utgör duon Planet R, och förhoppningsvis så känner du redan till dem, om du som jag älskar vad vi kan kalla för ”uppdaterad 80-talspop med synthar” :)  Bl a finns deras Förlåt och Faller från 2013 resp 2012 stadigt förankrade i min ”favoritspellista” på Spotify. De har ju inte direkt någon förblindade frekvens när det gäller att släppa ifrån sig musik, men i det här fallet är det kvalitet istället för kvantitet som gäller – och nu är det alltså dags igen!

Den här gången är det dessutom retro så till den milda grad att det handlar om en cover (eller två egentligen). För en tid sedan började det ploppa upp blandade vinkar om året 1986 på deras Facebook-sida, och det vet ju alla trogna Beatbox.se-följare redan vad undertecknad tycker om det året ur musikalisk synpunkt – låt oss kalla det för THE musikår! Och där är tydligentjejerna i Planet R lite smått överens med mig…

Ur den djupa myllan av fantastiska alster från detta gyllene musikår, så har de alltså valt att tolka Monaco-prinsessan Stephanies underbara One Love To Give, som den ju hette när den listplacerad sig i Sverige. Men, de har den goda smaken att tolka det franska originalet Flash, och samtidigt passa på att slänga in en egen svensk version! Och det är här jag börjar bli knäsvag på riktigt. Börjar inse att jag faktiskt mer och mer går igång på synthpop på svenska, så ja..nu säger jag inte mer – nu lämnar jag till dig att hantera din egen lyckokänsla ;-)

Planet R – Flash / Ett ögonblick
2016, Modernshortcuts

Behöver du bli påmind om originalet? Här är det i en tvåspråkig version…

[wpdevart_youtube]wMg1ioCkwmQ[/wpdevart_youtube]

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *