Capostrano – den sjungande pizzabagaren!

Jag vet inte i vilken grad du har koll på att Beatbox.se numera har ynglat av sig i ett litet ”skivbolag”, eller vad det nu må kallas idag. pbhmedia heter det i alla fall, och för någon vecka sedan släppte jag debutsingeln från Capostrano – den skönsjungande pizzabagaren!

Italienske Luca Capostrano är nu äntligen redo att få sin livslånga dröm uppfylld, och som så ofta så är det tack vare att alla tillfälligheter hamnade på plats vid rätt tidpunkt. Luca växte upp i Milano under tidigt 1980-tal och började som tonåring arbeta som diskpojke på den pizzeria som han senare skulle göra till sin egen – Pizza Capostrano. På andra sidan gatan låg en av de studios där den klassiska italo discon spelades in och spreds över Europa. Luca kunde höra det svaga dunkandet och fragment av de vackra melodierna och han såg de idag legendariska italo disco-stjärnorna mötas i den trånga dörren in till studion.

Åren gick och när Luca tagit över pizzerian och då fått möjlighet att leverera till studion på andra sidan gatan spred sig snabbt ryktet om den italo disco-intresserade bagaren och snart blev han ”hovleverantör” till alla de välkända studiorna runtom i staden. Vad ingen visste var hur gärna Luca hade velat vara den som stod framför mikrofonen i studion där på andra sidan gatan. Han sjöng oavbrutet medan han bakade sina pizzor och efter stängning låg han på kammaren och skrev låtar, med en ständig dröm om att någon gång få chansen.

Åren gick och Luca lämnade sin verksamhet och sitt kära Milano för att uppleva Europa. På en av sina resor träffade han svenske Håkan Hultberg, en bekantskap som skulle komma att leda till oväntade möjligheter långt senare.

Håkan berättar: ”Capostrano träffade jag när jag tågluffade 1990. Jag mötte honom i Brindisi när jag var på väg till Korfu. Vi anlände redan kl 06:00 på morgonen och båten gick inte förräns vid 20:00 på kvällen. Jag åt frukost hos honom och en fika senare på dagen. Vi höll kontakten i flera år via vanliga brev. Luca berättade sina otroliga historier om sitt liv och leverne runt om i Europa och drömmarna om att få spela in sin musik som han hört genom väggarna under sina dagar som pizzabagare…”

Året är 2019 och de två vännerna hade, som så ofta sker, glidit isär under årens lopp, råkar på varandra i en italo disco-grupp på Facebook. De återupptar kontakten och bestämmer sig snabbt för att äntligen se till att saker och ting blir gjorda. Luca berättade att han skrivit en låt om det som hänt honom några år tidigare när flickvännens frieri utmynnade i att han, som så många gånger förr i sitt liv, tog sitt pick och pack och sprang…

Håkan tog sig an låten och tillsammans har de nu skapat det oemotståndliga lyckopillret ”Running For My Life”, perfekt för såväl dansgolv som för strandparty, med en som sagt kluven historia att berätta.

”Running For My Life” släpptes fredagen den 17 januari. Ladda ner den från pbhmedia.bandcamp.com eller via de vanliga streaming- och nedladdningstjänsterna.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *