Dendira – okänd debut från Jessica Folcker och Denise ’Dede’ Lopez

Dags för nånting riktigt kul! Kanske inte jättejättebra, men som sagt, kul! Jag fick ett mail nån gång i somras (ja, här tar det tid) med en undran om jag hade en singel med en duo som hette Dendira. ”-Aldrig hört talas om”, svarade jag, men när jag i nästa andetag fick veta att det alltså handlade om ett första skivsläpp från de senare välbekanta sångerskorna Jessica Folcker (17 år då) och Denise ’Dede’ Lopez (20), då blev jag intresserad.

En snabb sökning på Discogs visade att det fanns ett exemplar till salu, dock angivet att vara i ganska dåligt skick, men vid det laget var jag eld och lågor över det här ”fyndet” som hade passerat mig helt förbi, så jag körde på. Singeln kom och var mycket riktigt rejält sliten, men den gick att spela, efter lite fix, trix och justering av nåltryck. Så, jag rippade och satte mig sedan och försökte restaurera ljudfilen så gott det gick. Här kände jag ju att en kulturinsats verkligen krävdes – det fanns inga spår av den här låten online, och så kan vi ju inte ha det…

Som sagt, ibland tar det tid för undertecknad och dryga fem månader senare får jag nu alltså äntligen tummen ur och fullbordar nämnda kulturinsats. Håll till godo!

Förresten, där på Discogs står det att singeln är ”withdrawn”. Kan det vara förklaringen till att jag aldrig hört talas om den? Men frågan är vad det innebär? Släpptes den och drogs tillbaka eller släpptes den överhuvudtaget aldrig typ längre än till promo?

Dendira – Enjoy Your Life
(Dendira) 1992, SLI Records
Producerad av Ira Ward

 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *