Avalon – A view of America / Dansar i dimmorna (1989)

Avalon - A View Of AmericaAvalon – ett bandnamn som inte direkt gjorde något unikt avtryck i skivpublikens medvetande. Leta runt på nätet och du hittar ett otal band med det namnet – så jag misstänker att Little Big Apple med Billy Butt i spetsen hade en del att stå i när det gällde namnrättigheter för dessa ”påläggskalvar”. Ja, så misstänker jag i alla fall att det var – man anar självförtroende och framtidsutsikter i såväl styling, omslag som produktion. Men, därav blev intet.

Jag känner mig också ganska säker på att det här var ett paket som var tänkt att lanseras via Melodifestivalen, det skvallrar bl a upplägget med en ”tvåspråkig” singel om, och inte minst att låtarna tickar in på nästan exakt 3 minuter…

Låten är skriven av Göran ”G.G” Florén och Patrik Fransson, vilka jag antar var två av gruppens medlemmar. Båda återfinns senare under 90-talet i lite olika musikaliska sammanhang – Göran bl a i den s k bubbelgumgenren och Patrik bl a som bakgrundssångare på Bobby Ljunggrens produktioner.

Edit 130625: Längst ner hittar du nu också Emil Hellmans 12″-remix på ’A view of America’ – en tidig SweMix-produktion, bara en sån sak…

Avalon ‎– A View Of America / Dansar i dimmorna
1989, Little Big Apple Records
(Göran Florén, Patrik Fransson)
Producent:  Mats Granberg

A view of America:

 

Dansar i dimmorna:

 

A view of America (European Remix by Emil Hellman):

 

7 thoughts on “Avalon – A view of America / Dansar i dimmorna (1989)

  1. Emil var min musik lärare på stenhamre skolan i ljudal.samt min mentor och inspiratör inom dj värden.helt enorm dj.

  2. Den här köpte jag när den kom, precis som mycket annat svenskt. Var väldigt inne på den här svenska discorocken (Fingerprints, Trance Dance och So What gjorde ju en liknande grej) mot slutet av 80-talet när italon började bli för mycket italohouse.
    Hur som helst – då som nu så tycker jag refrängen är rätt lik ”What’s Love Got To Do With It” med Tina Turner av nån anledningen. Speciellt svarsgrejen.

    1. Haha, associationen till Tina Turner hade aldrig föresvävat mig, men ta mig tusan – den finns där :)

  3. De här hade jag aldrig hört talas om innan jag läste den här bloggen. kul att upptäcka lite ”nytt”. Igår köpte jag singeln för det gigantiska beloppet 1:-. Stort tack för tipset! :)

    1. Så roligt att höra! Undrar om jag nånstans kan rekvirera 2 öre i provision för marknadsföringen :) Har f ö en singel till med dem, som väntar på att publiceras…

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *