Cadillac – Valentino (1986)


Eurovision-vecka – det måste väl firas. Eller, vad säger ni? Självklart finns en hel del på lager som på något sätt har anknytning till spektaklet som idag kallas för världens största underhållningsshow – så, vi får väl se vad det kan bli…

e86Låt oss börja med att ta oss tillbaka till 1986. Eurovision Song Contest avgjordes i norska Bergen, och Spanien representerades av tre herrar under namnet Cadillac – som faktiskt lyckades låta förhållandevis up-to-date i sin Valentino – ja, up-to-date anno 1986 alltså :)

Låten skrevs av sångaren José María Guzmán, och det verkar samtidigt ha varit det sista de gjorde tillsammans efter att ha funnits på de spanska listorna sedan början av 80-talet.

Så, här är både klipp från ESC (komplett med ’vykort’ och allt…) och musikvideon – som, ja också är väldigt tidstypisk :) Dessutom hittade jag en cover på klassikerna Venus med dessa herrar – håll till godo :)

Cadillac – Valentino (1986)
ESC, Spanien (10:e plats av 22)

Cadillac – Venus

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *