Babes In Arms – One claw (1986)


Back to basics! Ingen pudelrock från hitlistorna idag…utan som sagt, tillbaka till det som jag är bäst på – obskyra svenska vinylsinglar som för de flesta bara passerar förbi i enkronasbacken :)

12 - Babes In Arms - One ClawBabes In Arms – spontant känns det som ett bandnamn som förtjänade fler släpp än en ynka singel, inte sant? Dessutom vet jag inte mer om dem än vad som går att utläsa av omslaget till denna ynka singel.

De är (var) från Göteborg och singeln gavs ut på Monopol, vilket jag har förstått är underetikett till Mekano, som i sin tur var en sorts ’uppföljaretikett’ till klassiska Stranded, vilket i sin tur tydligen ger den här singeln en viss intressestatus i vissa kretsar.

Medlemmarna i bandet var: Nathalie Mervy (sång), Peter Armand (bas), Mikael Vilkas (trummor), Patrick Nordgren (percussion), Andy Reaze (gitarr) och Thomas Le Vicki (keyboards)…och i den uppställningen döljer sig faktiskt två namn som är intressanta i min lilla värld av svensk ’listpop’. De två slagverkarna Mikael Vilkas och Patrick Nordgren dyker nämligen några år senare upp i Sandelin-supportade Neopop, vilket också är ett band som kommer att dyka upp här – var så säkra! Sångerskan Nathalie Mervy verkar idag jobba som fotograf, men om de övriga vet jag icke. Det stör mig dock att det känns som att ’Andy Reaze’ är ett artistnamn som kan dölja någon intressant…

Babes In Arms ‎- One Claw
(Andy Reaze, Mikael Vilkas)
1986, Monopol

2 thoughts on “Babes In Arms – One claw (1986)

  1. Andy Reaze är min lillebrorsa…
    Jobbar som musiklärare och är en jäkla skicklig gitarrist som bla turnerat med ABBA-tribute band i USA mm som Björn Ulveus-kopia!

  2. Kan det vara så att keyboardisten idag är advokat? Verksam i Göteborg (samma förnamn, efternamn börjat på ’ek’. Aktivitet på sociala media tyder på det.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *