Sandra – Japan ist weit (1984)

SandraJapanIstWeitHär är ett litet inlägg om en ganska så bortglömd sorts debut. Ja, ’debut’ i ordets rätta bemärkelse var det ju verkligen inte, eftersom Sandra Lauers första solosingel släpptes redan 1976 (som Sandra Ann tillägnades Andy mein Freund hennes hund) och därefter hade hon haft stora framgångar som medlem i tjejgruppen Arabesque.Mot slutet av deras karriär så kom en viss Michael Cretu in som låtskrivare och producent, och det slutade som sagt med gruppens sorti och starten på en helt ny era i Sandras liv – som bekant både privat och professionellt.

Arabesque hade sina största framgångar i Japan, och därför kändes det nog så klockrent det bara kunde bli att Sandras solokarriär inleddes med en cover på Alphaville’s just då högaktuella Big in Japan. Det intressanta är dock att Sandra som ju just hade varit ’stor i Japan’ valde att istället sjunga om hur långt bort Japan låg!

Kul är också att höra hur Michael Cretu tolkade Wolfgang Loos’ redan välgjorda produktion av låten – med andra ord, detta är 100% nördtrivia :)

Sandra – Japan ist weit
(Mertens-Gold-Lloyd-Kunze)
1984, Virgin/Piccobello
Producerad av Michael Cretu

2 thoughts on “Sandra – Japan ist weit (1984)

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *