Scotch – Penguins’ invasion (1983)

Jag har sedan en tid tillbaka suttit och plöjt eurodiscosamlingen i syfte att i sinom tid presentera någon sorts högst subjektiv topplista. Vi får väl se vad det blir av det, men kul är det i alla fall att lyssna igenom alla singlar, maxis och albumspår med lite andra öron. Mycket siffror och kategoriseringar blir det – i alla fall om det finns en liten listnörd där inne som vill komma ut :) Men som sagt, plöjandet har pågått en tid och ett visst mått av ordning börjar skönjas vid horisonten. Så, varför inte börja dela med sig av intressanta låtar som av olika anledningar INTE kommer platsa på listan…

ScotchHär är en. Scotch känner vi ju alla till – bandet skapades av Manlio Cangelli, med herrarna Fabio Margutti och Vince Lancini i frontlinjen. Idag är de för många i det närmaste synonyma med begreppet ’italo disco’ genom klassikerna Disco band och Delirio mind. Det är de inte för mig, och jag tycker ”naturligtvis” att de har ett helt gäng låtar som är mycket bättre än de två nämnda. Men innan genombrottet kom med den s k hostlåten, så hade de en mindre hit på kontinenten med Penguins’ Invasion. Den nådde egentligen aldrig oss här uppe i norr, och fick faktiskt inte plats på Beat Box’s svenska utgåva av deras smått ikoniska debutalbum Evolution. I typisk Scotch-anda, här är låten om pingvininvasionen – en låt som alltså inte kommer vara med på min Ultimate Euro Bonanza 80’s Chart, men ändå ;-)

Scotch – Penguins’ Invasion
(Cangeli)
1983, Il Discotto
Producerad av Walter Verdi & David Zambelli

2 thoughts on “Scotch – Penguins’ invasion (1983)

    1. Du kan ha rätt, och du ser ut att ha rätt – men jag tyckte mig läsa nånstans att den var det…nånstans. Ska kolla om jag hittar var jag fick det ifrån…

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *