Simon Ådahl – Tell me why + Lover on the run (1988)

 

Här kommer ett inlägg som jag typ vid den här tiden igår inte skulle ha trott att jag skulle göra :) För inte mindes jag att den här skivan var så bra! Men, nu sitter jag här och skriver om Simon Ådahl – alltså en fjärdedel av den bl a Melodifestivalvinnande kvartetten Edin-Ådahl, och jag tänker placera in en av hans låtar i min absoluta favoritkategori, d v s den med svenska eurosynthiga och högenergiska popurladdningar – rejält oväntat får jag säga!

Dessutom utgör Tell me why rätta svaret i det lilla sommarquizet som jag drog till med igår på diverse sociala medier, dock inte just här inne på bloggen. Den här låten är ju nämligen för mig så långtifrån allt annat jag har hört med någon Ådahl, så jag tänkte att den kommer ingen kunna gissa på vem det är. Men, det kunde man :)

Simon-Ådahl---You're-The-OneTell me why finns alltså på Simon Ådahls soloalbum You’re the one från 1988, vilket jag tror är hans andra (1984-85 släpptes Ledtrådar/I’m in touch först på svenska och sedan på engelska) och det är faktiskt ett riktigt trevligt album – i alla fall om man som jag även gillar den lite AOR-iga stilen. För så låter det ju alltså, bortsett då från i den här låten. För här har Simon, låtskrivaren Sven-Erik Dahl och producenten Nigel Gray (bl a Grammyvinnnare som producent för The Police) som sagt fått till något helt annat. Paul Rein var en återkommande gissning igår, vad sägs om den?

Simon Ådahl – Tell me why
(Ådahl-Dahl)
1988, Vanity
Producerad av Nigel Gray

 

Och på tal om AOR och ’light-hårdrock’. Vid sidan av det jag hyllar och delar med mig av här på bloggen, så är ju en sida av mig rejält såld på den typ av hårdrock som ’föddes’ på 80-talet och som än idag lever kvar inom ”Swedish Rock-kulturen” – d v s den med lika mycket keyboards som gitarrer och låtar med mer refräng än riff och själ. :)

Ett av mina favoritband i den genren är White Lion, med danske sångaren Mike Tramp – ett annat är tyska Dominoe, i den mån de ens kan räknas till genren. I vilket fall, om du vet hur de banden låter – lyssna här på Simon Ådahls Lover on the run

Simon Ådahl – Lover on the run
(Ådahl-Dahl)
1988, Vanity
Producerad av Nigel Gray

 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *