Ny EP från Eurotix – med covers på Alphaville och Nina & Kim!

 

EurotixLetsDieYoungEPFör andra gången på en vecka så är jag dagsfärsk i mitt skrivande, delande och tipsande…

För så är det alltså, idag har Gästriklands egen retroduo plockat ett av de, om inte det, bästa spåret från albumet The Secret och låter det gå i täten för nya 4-spårs-EP:n Let’s die young. Titellåten gillade jag som sagt redan tidigare, men i och med det här släppet, så blir jag ännu lite gladare! Varför? Jo, det ska jag tala om – men först kommer titellåten, som enligt bandet själva handlar om en gemensam vän.

Och varför blev jag nu så glad? Jo, tack vare andraspåret Come and hold me – deras version av en av mina favoritpopschlagerlåtar! Larry Forsberg, ena halvan av Eurotix, var en upphovsmännen bakom Om du stannar hos mig, som f d Friendssångerskorna Nina & Kim släppte 2004, och nu får vi alltså höra den med engelsk text, skriven och framförd av sångaren Dennis Alexis. Kul!

Dessutom, inte minst kanske, så får vi en helt ny låt – den syntiga halvballaden Kill another day – och ännu en cover! Deras version av Alphaville’s Lies har funnits utgiven tidigare på samlingen We Heard The Call, Vol.2, men nu görs den alltså ännu mer lättåtkomlig, och det tackar vi för :)

 

 

1 thought on “Ny EP från Eurotix – med covers på Alphaville och Nina & Kim!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *