Gemini / Ghost Town – som ABBA hade låtit…

 

För en gångs skull tänkte jag inte plocka fram något halvobskyrt och tämligen okänt. Den här gången får det istället bli ett välkänt syskonpar, som jag i och för sig kan tycka förtjänar lite mer uppmärksamhet på hemmaplan för just den här konstellationen.

R-540612-1296303419.jpegFör är det inte så det är? Utomlands, och då framförallt österut, känns det som att Karin och Anders Glenmarks alster som Gemini är hett eftertraktade, men här i Sverige känns de lite bortglömda. Visst, det finns ju, som i så många fall, en stor hitlåt (som jag f ö inte gillar, i Gemini’s fall Mio min mio) och kanske en lite mindre (T.L.C) – men frågan är  hur många som har koll på det övriga materialet från deras två album?

Jag behöver naturligtvis inte gå in på några detaljer kring vem som gjort vad, men det är ju verkligen ett faktum att Gemini låter som ABBA skulle ha gjort om de hade överlevt över det sista – och klart bästa – albumet The Visitors, inte sant? Och här är min absoluta Gemini-favorit, One Night in Bangkok II…nej förlåt, Ghost Town ska det vara… :)

Gemini – Ghost Town
(Andersson-Ulvaeus)
1987, Mono Music
Producerad av Benny Andersson & Björn Ulvaeus

 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *