”Adventskalender by beatbox.se” / Lucka #1: Lisa Nemzo

 

”Adventskalender by beatbox.se”, vad är det? Låt oss kalla det en ’kontrollerad orgie’ av YouTube och/eller Spotify-länkar ur ett förhållandevis brett register av genrer och från olika tidsåldrar. Några röda trådar kommer det dock finnas – för det första naturligtvis kopplingen till 80-talet, tids-, attityd- eller stilmässigt. För det andra att det kanske är så att du aldrig har hört det? Och för det tredje, självklart, MrPbh gillar det…

R-3390345-1348051996-7196.jpegFörst ut, sent denna 1 december, är en amerikansk låtskrivartjej som så många andra hamnade hos tyska producenter i mitten av 80-talet, och fick sig också en kort liten karriär här i Europa. Några hits eller uppmärksamhet blev det (väl?) dock aldrig i Sverige.

Nedan ser och hör vi Walking On Ice ett klipp från tysk TV 1986 och nedanför hittar du en Spotifyversion av albumet Out Of Desire från samma år. Där finns f ö låten Jealousy, som är en liten personlig favorit på min ära!

Lisa Nemzo – Walking On Ice
1986, Metronome Musik
Producerad av Derek Nakamoto, Peter White och Lisa Nemzo

 

[wpdevart_youtube]0SdsE4Eql4o[/wpdevart_youtube]

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *