#braochkuljustnu – Vecka 20 – 160517, del 2

 

Alltså förlåt, men jag glömde åtminstone en självklar låt som skulle varit med i ”bra och kul just nu”-uppräkningen. Och när jag nu ändå kör en vända till med den, så passade jag på att addera en till…

 

a1250801318_10FM-84 feat Ollie Wride – Running In The Night

Här är den, självklarheten som jag inte kan fatta att jag missade igår/i natt. FM-84 är den San Francisco-baserade designern Colin Bennetts ’hobbyprojekt’. Han beskriver det själv som ”något måste han ju göra när hans fru, som är advokat, jobbar mycket sena kvällar…”.

Och ja, vad kan man säga? Vissa knypplar, vissa bygger modelltåg, andra skapar magi i form av musik som musik alltid borde få vara. Lätt, balanserad, melodisk…och alldeles fantastisk. Det här är 80-talsnostalgi som den inte riktigt har låtit tidigare, det är inte synthpop, det är inte AOR, utan det är det där mittemellan. Som det t ex ofta lät i amerikanska filmer. Lite Don Henley-känsla. Finska Freeweights låter ju också lite så här, och jag ÄLSKAR det!

 

005288018_500Stefan Zauner & Petra Manuela – So wie wir leben

Att jag inte är ensam om att minnas Münchener Freiheit (eller bara Freiheit som de nästan uteslutande kallades utanför Tyskland) är nog ganska självskrivet, men frågan är hur många som har följt bandet sedan glansdagarna under andra halvan av 80-talet? Som så många andra så har de harvat på, ibland med viss framgång, men för det mesta i det fördolda och med begränsade resurser, vilket också har hörts på det som släppts.

2011 fick sångaren (och grundaren) Stefan Zauner sparken från bandet, och sedan dess har det varit tyst om dem. Var det något som hade igenkänningsfaktor när det gällde Münchener Freiheit så var det ju just rösten, inte sant? Men det går ingen nöd på oss – Zauner har nämligen släppt hela tre soloalbum sedan avpolletteringen, och det låter precis som det ’ska’ göra :) Här är första singeln (tillsammans med hustrun Petra Manuela) från senaste albumet Mensch ärgere Dich nicht som kom för en månad sedan.

[wpdevart_youtube]iX-PUXJ8cBI[/wpdevart_youtube]

 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *