Crafoord – Ja! (1989)

 

Det är mycket nu. Så det är bra när man får önskningar i andra sammanhang som också passar som underlag för ett kortare inlägg här.

20-crafoord-jaVet inte hur bekant den här låten är, men jag minns den i alla fall mycket väl från ett av mina blandband. Med största sannolikhet härstammade det bandet från Tracksprogrammet den 27/1 1990 (sånt var jag alltid väldigt dålig på att notera, jag prioriterade att göra ett snyggt kassettfodral…), där sedermera Just D-frontaren Wille Crafoord alltså testades med låten Ja! – vilken jag länge trodde var hans debutsingel.

3240526Och det var det ju också, som soloartist. Dock hade den föregåtts av tre singlar 1987-1988 med konstellationen Wille Crafoord & Pondus, vilka jag faktiskt aldrig har hört. Intressant att notera är att i ’Pondus’ ingick den blivande Just D-kollegan Peder Ernerot samt Fredrik Dahl och Staffan Lindfors, båda senare i Bo Kaspers Orkester.

Men, nu var det alltså Ja! som det skulle handla om, och här hör man ju tydligt vad som komma skulle – även om steget mot ’hiphop på svenska’ inte är taget fullt ut. Det skulle dock inte dröja länge innan Just D vände upp och ner på en hel del med till att börja med debutsingeln 1&3e2, som jag f ö älskade när den kom, och fortfarande gillar mycket mer än det mesta som de släppte senare.

Crafoord – Ja!
(Crafoord)
1989, Ricochet Records
Producerad av Peter Swartling & Wille Crafoord

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *