Vi väntar på Top Gear S4, del 3 | Paul Rein, Oh’Boy och Vivi Cardinal

Det är julvecka och här radas det minsann upp ljud- och bildklappar på löpande band. På julafton är det som sagt dags för fjärde säsongen av Top Gear (från hösten 1990) att ha premiär på programmets YouTube-kanal och här på Beatbox.se kan du se ett urval av musikframträdandena redan nu på förhand.

Paul Rein – Night & Day (Top Gear 26 okt 1990)

Först ut i den här lilla rundan är allas vår Paul Rein. Trogna följare av bloggen och vänner av pbhmedia känner såklart till min relation till denna, i min värld, 80-talsstjärna. Första albumet Communicate från 1986 är rent ut sagt ett mästerverk i sin genre och jag gillar även uppföljarna The First Impression från 1987 och Easy Street från 1989. Tyvärr minskade dock uppmärksamheten och framgångarna för varje nytt släpp och när Night & Day, förstasingeln från det tilltänkta fjärde albumet (som aldrig släpptes), landade på skivdiskarna hösten -90 så var väl intresset sådär. Därför är det extra kul att nu få se Paul framföra låten i TV, det hade i varje fall inte jag gjort tidigare.

 

Oh’Boy – En Ensam Man (Top Gear, 7 sept 1990)

Parallellt med artistkarriären så har ju Paul Rein också varit framgångsrik som låtskrivare och producent. När jag kollade igenom de här ”nya” klippen så hajade jag till på den här låten och tänkte att ”-Oj, vad det här låter som Paul Rein” – jag hade visst glömt bort att det var så :) Här kan du läsa mer om Micke Stenberg och Pontus Hultgren, som alltså utgjorde duon Oh’Boy – och här nedan kan du se dem framföra Paul Rein-producerade En ensam man, i premiärprogrammet av Top Gear hösten 1990.

 

Vivi Cardinal – Dont Kiss Me (Top Gear, 16 nov 1990)

Den här låten har alltid varit en personlig favorit, en av de där Tracksflopparna som stannade kvar i minnet och på mina blandband. När jag genom åren samlat på mig mer och mer ”gammal svensk pop”, så har jag då och då råkat på namnet Vivi (Vivian) Cardinal (bl a finns hon på 90-talsplattor med E-Type, Lisa Nilsson och Rob’n’Raz) och på senare år har hon släppt en del musik i eget namn igen, vid sidan av att bl a arbetat som ”hallåa” på TV4. Känner du igen henne? Den här låten dock, omnämns inte någonstans på hennes hemsida, på Wikipedia eller liknande, så jag misstänker att det här är en ”ungdomssynd”? ;-) Det bryr jag mig inte om, har som sagt alltid gillat låten och drivet – och när jag kollade lite noggrannare såg jag nu att en av producenterna är Jonas von der Burg, som senare producerade hits med Stakka Bo, Ace of Base och inte minst många (om inte alla?) av Septembers grymma låtar i mitten av 00-talet.

 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *