PREMIÄR: Night City Tribute – The Songs of Secret Service (2018)

 

Officiell pressrelease

Idag den 16 april ser samlingsalbumet Night City Tribute – The Songs of Secret Service äntligen dagens ljus. Antingen har du en stark relation och tydliga minnen till det svenska bandet Secret Services låtar från när det begav sig, eller också får du här ett knippe tidigare obekanta, men urstarka, poplåtar I en förpackning med mer än ena foten i 80-talets synthpop och italo disco, på sina ställen också med fokus på ett upprymt nattklubbsgolv à la 2018. Night City Tribute – The Songs of Secret Service inkluderar nyinspelade versioner av 24 olika låtar som tidigare givits ut av Secret Service, däribland Oh Susie, 10 O’Clock Postman, Flash In The Night och The Way You Are (utgiven 1986 som en duett mellan Ola Håkansson och Agnetha Fältskog). Bland de tolkande artisterna märks Jesper Jelse (sångare i svenska 80-talsduon So What, som här medverkar på sitt första musiksläpp sedan 1994), kanadensiska synthpop-legendarerna Rational Youth, italienska duon Italoconnection (med bl a Fred Ventura, ett av italo discons stora namn på 80-talet), australiensiska Parralox, svenska Evan (bl a känd från Melodifestivalen och en rad hits i början av 00-talet), samt ytterligare en rad svenska och internationella namn från synth- och europop-scenen.

I kölvattnet av ABBA:s sorti var Secret Service Sveriges mest framgångsrika musikexport under tidigt 1980-tal. Bandet bildades 1979 av Ulf Wahlberg, Tim Norell och Ola Håkansson “av en tillfällighet” eftersom någon behövde backa upp Ola Håkansson i Melodifestivalen 1979. Samma år blev Oh Susie en internationell succé (#1 i 29  länder), som sedan följdes av en räcka hits och turnéer, runtom i Europa. De släppte sex album under 1979-1987, och återkom både 1999 och 2012 med en hitsamling respektive en samling med tidigare outgivet material.

VA – Night City Tribute, The Songs of Secret Service

Release: 2018-04-16
Label/distributor: pbhmedia, Blyh Media, DiscRepublic (digital)
Format: CD, streaming & download

Några länkar:

Tracklist:

 1. Let Us Dance Just A Little Bit More (Album Mix) –  Matt Pop & Martin Blix
 2. Night City (12″ Radio Edit) – Italoconnection
 3. Cry Softly (Time Is Mourning) – Johan Baeckström
 4. Flash In The Night – Rational Youth
 5. Bring Heaven Down – GLAS
 6. Don’t You Know, Don’t You Know – Jesper Jelse & RetroTeque
 7. Oh Susie – Evan
 8. The Way You Are – Electric City Cowboys feat Mia Moilanen
 9. Fire Into Ice – Octolab
 10. Feel You Near Me – Mirko Hirsch
 11. L.A Goodbye – 047
 12. The Dancer (Version) – Parralox
 13. Broken Hearts – Eurotix
 14. Walking – Märtha Frans
 15. 10 O’Clock Postman – Cliff Wedge feat James Knights
 16. Where The Wind Blows – Stockholm Nightlife feat Eliza
 17. I’m So, I’m So, I’m So (I’m So in Love With You) – Stormby
 18. Oh Susie (Bara vi två vet) – Modiga Agenter
 19. Flash In The Night – Parralox
 20. Aux Deux Magots – The Real Parakeet
 21. Dancing in Madness – Leaderboard
 22. When The Night Closes In – Finkseye
 23. How I Want You – Mr Doonut
 24. It’s Not Over – Jimmy Fång
 25. Oh Susie (Stormby Mix Edit) – Evan
 26. Where The Wind Blows (The Stormby 7 inch Mix) – Stockholm Nightlife feat Eliza
 27. Night City (12″ Instrumental) – Italoconnection

Presskontakt:

Niclas Blyh
Blyh Media
+46 (0)768 98 56 31
niclas@blyh.se

 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *