OUTGIVET: Tommy Nilsson – Blue Islands (1986)

Efter dagens Facebook-repost av inlägget med Glen Spove och Blue Islands (läs och lyssna här), så kom jag på (hur KAN jag ha missat det…) att jag för typ 1,5 år sedan fick klartecken att publicera en inspelning som inte många känner till. I mitt nu sex år gamla inlägg om Blue Islands så nämner jag ju att Tommy Nilsson körar, men det jag senare fått veta är att han spontant också sjöng in låten själv. Dock var tekniken inte med producenterna Rex Gisslén och Max Brunzell just den dagen, så av det hela blev en ganska osynkad mastertejp och som sagt en inspelning som föll i glömska. Tills nu…

Läs Rex Gissléns egna ord om inspelningen nedanför klippet.

Tommy Nilsson – Blue Islands
Outgiven demoinspelning, 1986
(T.Nilsson, M.Brunzell, R.Gisslén, A.Bard, P.Thyrén)
Empire Music Publishing

”Blue Islands” skrev jag och Max Brunzell till Glen Spove. Texten överlät vi till Peo Thyrén och Alexander Bard. Den hette då ”Goodbye till Grenada” jag gillade inte den titeln något vidare så vi strök Grenada och skrev dit Blue Islands istället, lät mycket snyggare.

Sedan kom Tommy Nilsson för att lägga på massa snygga körer som han brukade göra. Plötsligt så fick han feeling och ville göra en leadsång på skoj. Vi samtyckte och spelade in den. Dessvärre så fick Glen något sorts Tommy Nilsson komplex efter det och försökte att sjunga så mycket som Tommy som det någonsin gick, vilket såklart var omöjligt, inget ont om Glens sång men den var vid det tillfället inte riktigt i klass med Tommys sång.

Sedan så pajade synkspåret på mastertejpen vilket gjorde att inga maskiner synkade så vi försökte att lägga på trummor live med Johan Boding, det blev sisådär. Så för mig är hela den här produktionen ett stort fiasko. Tyvärr. Fast Tommy Nilsson sjunger ju gudomligt.

Förutom Tommy så medverkar Karina Rydberg på körsång. Hon var med i Melodifestivalen 1983, men ingen kommer ihåg någon annan artist än Carola det året sorgligt nog. Låten som Karina deltog med hade skrivits och producerats av Sven-Olov Bagge, Anders Bagges pappa!”

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *