Glen Spove – Blue Islands (1986)

GlenSpove-BlueIslands

Så här långt i bloggens tre veckor långa historia, så kan man skönja en post och en låt som fått lite mer uppmärksamhet än de övriga – Rex Gissléns ”Angelina Angeleyes”. Det glädjer mig, och det glädjer mig också att nu kunna presentera en låt från samma team, såväl låtskrivare som producenter. Det enda som i praktiken skiljer är att här står en hårfager strippa bakom mikrofonen. Ja, det var i alla fall som strippa som Glen Spove presenterades, främst i OKEJ där han under en kort period var ett återkommande inslag – kanske lite väl återkommande med tanke på att hans framgångar som artist egentligen var ganska blygsamma. Men, när det gällde tidningen OKEJ så var ju naket alltid naket, inte sant?

Herr Spove släppte i alla fall ett antal singlar, varav de två första var samarbeten med Rex & Co. Debuten ”Macho” verkar idag vara något av en kulthit i eurodiscokretsar, men jag föredrar helt klart singel #2 – ”Blue islands”, alltså skriven av vapendragarna Rex Gisslén och Max Brunzell samt Alexander Bard och Peo Thyrén. Som kuriosa kan f ö nämnas att jag inte har den blekaste aning om vad Glen Spove haft för sig sedan sent 80-tal, inte förrän han dök upp i TV-rutan för något år sedan – då han fick besök av sin gode vän Håkan i dokusåpan ”Färjan”, minsann…

Glen Spove ‎- Blue Islands
(Brunzell, Gisslén, Bard, Thyrén)
1986, Virgin Scandinavia
Producerad av Max Brunzell, Rex Gisslén

 

2 thoughts on “Glen Spove – Blue Islands (1986)

  1. Kan meddela att Glen Spove gjort ”comeback” på musikscenen i nya operatrion Piano (www.pianocanto.se) som sjunger så kallad bel canto-sång på italienska. De andra medlemmarna är Isabella Hagos och Thomas Pichler, och Glen har tydligen tagit sånglektioner i tio år inför detta projekt. Första singeln ”A Pezzi E Ferito” är en cover på Bon Jovis *’Bed Of Roses” (finns på Youtube) och ett album är tydligen på g. Liiiite skillnad från Glens 80-talssinglar, minst sagt. Han släppte för övrigt låten ”Åtti” tillsammans med Niclas Wahlgren och Sebastian Håkansson under namnet WHS 1998.
    För övrigt har du en mycket bra blogg (som jag upptäckte idag när jag faktiskt googlade just Glen Spove) och vi tycks ha mycket gemensamt musiksmaksmässigt! :D
    //Stefan

    1. Tackar, man gör ju så gott man kan!

      Och stort tack för all den här infon – nästan mer än man kunde klara att ta in :) Men, den här WHS-grejen!? Hade aldrig hört talas om den, och den verkar inte vara lättfunnen på nätet…

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *