Francesca e Luigi – Nightclub, Café, Movie, Hotel (2019)

”A delicate piece of electronic pop from the Swedish duo Francesca e Luigi. A fresh and intriguing blend of disco darkness, synthpop, italo disco, Sally Shapiro, Pet Shop Boys and not the least, the powerful symbiosis of Jessica and Martin.”

Här är historien om Francesca e Luigi

Jessica Brannefors och Martin Permer möttes på det lilla hantverksbryggeriet Stigbergets Bryggeri. Det var sommar och de hoppade in för att buteljera. Den veckan pratade de om musik, livet och varför de hamnat där de nu var. Jessica hade bott utomlands i många år men nu flyttat hem och Martin hade försörjt sig på att producera musik till företagsfilmer och små egna projekt. Ingen av dem hade så mycket att förlora. Här stod de i humledoften och lyfte öllådor så ländryggarna värkte.

Ett halvår tidigare hade Jessica länkat till ett filmklipp med Rose’s ”Magic Carillion” och frågat om någon i vänkretsen kunde hjälpa henne att producera musik. Så att hon själv fick stå på scen i en sådan kroppsstrumpa. Nu, denna varma sommardag, så bad Martin om ursäkt. Han hade ju svarat på hennes önskan och sagt att det var något han kunde fixa. Italodisco, hur svårt kunde det vara liksom? Men Jessica bara skrattade och sa att det bara hade varit ett infall, det där med ”Magic Carillion”. Det skulle dröja nio månader innan någonting föddes.

I början på juni 2017 så gick de in i Martins studio. När han undrade hur det kändes så sa Jessica att hon aldrig sjungit i studio, eller alls faktiskt. Men som med allt i hennes liv så gjorde hon det på sitt sätt – hoppade huvudstupa över kanten. En månad senare så fanns låten färdigmixad – ”Watch me dance tonight”. Och Francesca e Luigi var fött.

Tre månader senare i november så gjorde de sin första spelning, på Kino i Göteborg. Under 2018 gjorde de 15 spelningar och hade till slut spelat in 18 låtar. De hade erövrat allt. Skapandet av musik. Framförandet av musik. Nu kunde de lägga ner. Gå tillbaka till sina vingliga liv.

När 2019 kom så bestämde de att sätta ihop ett album. Åtminstone göra en dödsruna i vinyl. Arbetet med att välja låtar och uttryck, fota och välja typsnitt. Allting skulle vara deras eget. Deras egna skapelse – Disco Darkness.

Idag den 13 december släpps första singeln inför albumsläppet nästa år. Det är en Pet Shop Boys-doftande popdänga vid namn ”Nightclub, Café, Movie, Hotel”.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *