Secret Service firar 40 år med ny musik!

Det har gått 40 år sedan Secret Service 1979 släppte ”Oh Susie”, och den storyn kan vi ju vid det här laget :) Det markerade början på ett fantastiskt popäventyr, och i min mening starten för en av de aboslut starkaste akterna i svensk pophistoria. ”Ten O’clock Postman”, ”Flash In The Night”, ”Don’t You Know Don’t You Know” och många många fler, för att inte tala om alla de klassiker som gänget bakom bandet har skrivit till andra artister. Och nu, äntligen är Secret Service tillbaka – på ”skiva” som Secret Service Group, men det är en petitess i sammanhanget.

-Efter att ha turnerat mycket i 15 år är vi mycket glada över att äntligen släppa lite ny musik, säger Ulf Wahlberg och Tim Norell, två av de ursprungliga grundarna av bandet, till secretservicemusic.ru. -Vad skulle kunna vara lämpligare för vårt 40-årsjubileum?

”Go On”, den första singeln på detta nya kapitel i bandets historia, är skriven av mästaren Tim Norell, som ju har legat bakom alla hitsen ända sedan starten. Hans omistliga förmåga att snickra ihop grymma melodier finns där och man hör att det är Secret Service, även om det ju numera som bekant inte är Ola Håkansson som står bakom mikrofonen. Låten är en blandning av stilar och röster – levande musiker, blandat med de elektroniska 80-talselementen som vi älskar, och det är Tims och Ulfs röster vi hör i harmoni med nya sångaren Johan Becker.

-Vi kallar vårt nya musikprojekt ”Four Seasons”, säger Tim. Vi släpper en låt i taget och samlar sedan ihop alltsammans till ett nytt album. Musik för alla säsonger.

Våra fans kommer inte bli besvikna. Vi är stolta över att vårt sound har levt vidare i imponerande 40 år. We just Go On, skämtar Tim. Men lägger till att ”Go On”, handlar om hur lätt livet verkar vara när du är ung. Med åren blir du mer och mer avskräckt. Men om alla människor, unga som gamla, kan hålla elden i sina hjärtan levande, då kan vi nå stjärnorna. Då kan vi leva för evigt…

Ja, vad kan man säga? Visdomsord och ny musik från Tim Norell och Secret Service – livet leker :)

 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *