Piston Damp – ny norsk-dansk synthpop!

Dags för lite spännande nyheter på Beatbox.se. Vad sägs om ett skandinaviskt synthpop-projekt som låter jäkligt bra?

Piston Damp är en dansk/norsk duo som består av norske Jonas Groth (som tidigare främst synts och hörts i samband med hans bror, Stephans band, inte helt okända Apoptygma Berzerk…) samt danske Truls Sønsterud (erfaren keyboardist och låtskrivare i olika band sedan slutet av 90-talet).

Foto: Kine Jensen

Just idag har de släppt sin debutsingel, men historien om bandet börjar redan för 20 år sedan, då de träffades under Apoptygma Berzerks ”Welcome To Earth”-turné. ”Under” turnén, i betydelse att medan brodern Stephan var ute på vägarna hade Jonas full tillgång till House Of APB-studion, så han och Truls började gå loss på utrustningen och skriva låtar. Det blev en demo och låten ”Runaway” blev till och med veckans låt på norsk nationalradio (Urørt) i januari 2005. De gjorde också en live-spelning på i norska Fredrikstad, men efter det hände ingenting på många år och livet tog över…

Men till sist, i juni i år, efter ett entusiastiskt telefonsamtal mellan de båda, skrev Jonas låten Noget I Mig / Something In Me och nästa fas för Piston Damp var inledd. Här är låten, alltså både på engelska och danska – det gillar vi! :D

Här är EPn med totalt nio spår på SubCultures Bandcampsida

 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *