Blir det en lång het sommar? Som de sjöng på TV för 31 år sedan?

Sommar, sommar, sommaaaaar…!  Ett ord, tre gånger – och alla kan nynna melodin. Det finns många texter och melodisnuttar som sitter djupt rotade i den svenska folksjälen, och sen finns det andra som bara några få av oss minns och älskar. 

Lång het sommar av Blue Machine (Uffe Söderberg och Peter Grönvall) från 1990 är med högsta sannolikhet en av de senare. En sån där ”svensk vinyl-pärla” som vi popnördar tyvärr får hålla för oss själva, och tyvärr också det enda vi fick höra från den här drömkonstellationen (där f ö även Paul Rein fanns med som bakgrundssångare) – även om jag från säkra källor har fått höra att det även i det här fallet fanns ett helt album inspelat, som aldrig släpptes.

Så, följ med tillbaka till försommaren 1990 och ännu ett Beatbox-se-exklusivt klipp från Top Gear, den här gången från den tredje säsongen som vi alla kommer kunna ta del av framåt hösten…

 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *