Attaboy – Land of Glory (1986)

Attaboy - Land Of GloryDenna pärla och detta band från Göteborg får bli det första att publiceras i kategorin Svensk Vinyl här på beatbox.se. Attaboy släppte bara två vinylsjuor 1986-1987, varav denna den första i alla fall blev en halvstor radiohit. De lyckades under den korta karriären bli nominerade som ett av de ”snyggaste banden i Sverige” av Vecko-Revyn, men trots bevisligen goda kontakter i branschen blev det som sagt inte mer än två singlar och några turnéer innan de försvann.

Bandets sångare och låtskrivare Mats West (ie Mats Westling, som senare bl a släppt ett flertal album i eget namn) och trummisen Kaj Zack var tidigare medlemmar i det på sin tid halvstora new wave-bandet Strasse, som bl a fick sitt album producerat av Midge Ure från Ultravox. Den här första singeln för Attaboy, ”Land Of Glory”, producerades av inte fullt så legendariske, men ändå inte helt obekante Harpo.

Attaboy bestod enligt omslaget av: Mats West – sång, Bärne Randulw – bas, Peter Ljunggren – klaviatur, Kaj Zack – trummor, och i kören återfinns Vicki Benckert (Melodifestivalen 1984 och senare French Revolution) samt två medlemmar i +1 (minns Tracksettan ”Nevermore”?)

Attaboy – Land Of Glory
1986 WEA/Metronome (M.West)
Producent: Harpo
Kör: Thomas ”Sputnik” Larsson, Thoth, Vicki Benckert

 

EDIT 190106: Även de mest obskyra av 80-talspärlor dyker ibland upp på Spotify:

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *