Rex – Angelina Angeleyes (1986)


Rex - Angelina AngeleyesDet är ju lika bra att ta i ordentligt från början – direkt över till en gammal favorit!

Rex Gisslén var först att lämna Södertäljebandet Shanghai (ett band som man f ö kan räkna med kommer dyka upp här framöver…) efter det första albumet, och redan innan de kvarvarande medlemmarna hann omforma sig och få ut album #2, så var Rex igång med sin solokarriär.

Den här singeln är som sagt en så klockren favorit att jag har svårt att smälta hur obemärkt den passerade förbi när den kom och därmed hur fullständigt bortglömd den är idag.

Före tiden i Shanghai var Rex med i hårdrocksgruppen Candy Roxx, bl a tillsammans med ständige vapendragaren Max Brunzell, med vilken han både skrivit och producerat den här. Men, de var inte ensamma – Peo Thyrén från Noice (och mannen bakom massor av ”svenska-vinyl-hits” och inte helt obekante Alexander Bard får också credit för den här pärlan.

EDIT
Nu har jag även lagt till den Emil Hellman-signerade 12″-remixen, som faktiskt är i det närmaste omistlig i det här sammanhanget. Han fick äran att klippa och klistra i många av den tidens releaser, och skapade på det sättet nästan ett eget ”svenskt” sound för dansgolven – och för Rakt Över Disc, icke att förglömma! Något år senare var han också en av männen bakom SweMix, som blev startskottet för den svenska klubbscenen, men det kan vi återkomma till en annan gång...

Rex – Angelina Angeleyes
1986 Virgin Scandinavia (Brunzell/Gisslén/Thyrén/Bard)
Producent: Max Brunzell, Rex Gisslén
Kör: Tommy Nilsson

Single Version:

 

Special Club Remix:

 

1 thought on “Rex – Angelina Angeleyes (1986)

  1. Fann denna sida igår och håller fn på att med ett jätteleende botanisera bland alla guldklimpar. Det verkar som att jag funnit en lika stor musiknörd inom samma tidsepok och genre som jag själv är. Just denna låt är även hos mig en gammal favorit!
    Trodde knappt det fanns fler än jag själv som idag hade koll på denna musik :)

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *