Bogart Co – Teenage Love (1985) + You Can’t Get Me (1987)

bogartco6a01310fd62ad2970c01538e8461da970b-800wiSom ett nytt avsnitt i serien ”popband från våra nordiska grannländer som var stora på hemmaplan och som producerades av Ulf Wahlberg” har turen nu kommit till finska Bogart Co.

Javisst, småsyntig pop från Finland var man ju inte bortskämd med på 80-talet (om ens nånsin?), men det här bandet är ett alldeles lysande undantag. Bandet bestod under ”storhetstiden” av fyra killar med ”häftiga” artistnamn – och en trummis som bara ville vara sig själv :)  Reddie ”Ressu” Redford (Esa Mäkelä, sång), Sam Eagle (Sami Piiparinen, bas), Vinnie Lane (Veijo Hill, gitarr), Guy Stoneman (Kai Stenman, keyboards) och Johnny Gustafsson (trummor). De släppte ett helt gäng album under perioden 1983-1989 och verkar sedan ha fortsatt karriären på hemmaplan, ända fram till idag, dock utan att mig veterligen släppa några nya skivor. Ja, i alla fall inte som Bogart Co – men bakom eurodanceakten Sound Of R.E.L.S (”Love Is The Powa”, 1994) dolde sig faktiskt större delen av manskapet – och sångaren Ressu Redford har även i modern tid släppt en hel del skivor i eget namn. R-719757-1325715285

R-2460288-1324166858Albumet ”Dance Station” (1985) innehöll hitsen ”Princess” och ”All The Best Girls” (Spotify: All The Best Girls) men även några andra riktigt bra låtar (t ex ”Teenage Love” som du kan höra här nedan). Skivan producerades alltså av svenske Ulf Wahlberg (som ju bl a också låg bakom norska Shatoos hits under samma tidsperiod) och tog bandet från Åbo till ’den stora världen’, vilket inte bara innebar Sverige, utan också till Sydeuropa och inte minst till England, där de efterföljande albumen sedan skulle spelas in.

Från albumet ”New Games” (1987) är nedanstående ”You Can’t Get Me” hämtad, producerad av Dave Hewson, och faktiskt utgiven på singel 1988 i England under bandnamnet Zap’n’Go.

Bogart Co – Teenage Love
från albumet ”Dance Station”
1985, Lighthouse
Producerad av Ulf Wahlberg

 

Bogart Co / Zap’n’Go – You Can’t Get Me
(Gerald Watkiss, Terry Barham)
från albumet ”New Games”
1987, Flamingo
Producerad av Dave Hewson

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *