Samedi – Between two hearts (1987) + Open up (1989)

 

Förra inlägget, med Guardian Angels, skulle ju kunna kategoriseras som nån form av hårdrock (om än väldigt strömlinjeformad), så därför tar vi nu steget ’åt andra hållet’ – inte minst för att visa på bloggens bredd. Inte ska vi väl snöa in på vissa genrer – det är bara min smak som styr :)

A-248627-1343522210-8551Här då ett syntband från Bollnäs, som jag faktiskt inte hade mycket koll på alls, fram tills idag. Jag hittade dem nämligen här, på Wikipedia, i ett inlägg som jag tippar på är författat av bandet själva :)  De kallade sig alltså Samedi och bildades så tidigt som 1983, vilket då ju gör dem till ett pionjärband på den svenska synthscenen.

21 - Samedi - Between Two Hearts1987 gav de ut debutsingeln Between two hearts på egna bolaget Canned Music. Den blev bubblare på Tracks, vilket var en merit för ett okänt svenskt ’indie-band’ på den tiden, men sen dröjde det till 1989 innan man hörde av dem igen. Singeln Open up gjorde också en del väsen av sig, och i samband med releasen av albumet Doubts & Beliefs satsade man på en massiv marknadsföring, där jag själv minns att jag via en annons i OKEJ anslöt mig till deras ’fan-club’ och på så sätt fick köpa albumet billigt, typ :)

Men, trots att jag som sagt t o m var ett registrerat fan 1989/90, så kände jag alltså att jag nog först idag fick jag veta lite om dem. Och tydligen verkar det också vara så att efter albumsläppet försvann de mer eller mindre från jordens yta. Eller? Bläddra längst ner…tänk vad man kan hitta på internet!

Between Two Hearts:

(Kjellgren)
1987, Canned Music

Open up: (TV-live 1989)

(Kjellgren)
1989, Canned Music

Big: (Live 2012-06-02)

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *