Brian Ice [Beat Box Special]


Hmm…låt mig se, vilken av Beat Box-artisterna ska jag välja att ’fördjupa’ mig i den här gången…

R-575784-1233311218Brian Ice får det bli – även om det faktiskt är så att han största hit aldrig gavs ut på Beat Box-etiketten. Det är ju ingenting vi behöver hänga upp oss på – han hade ett gäng andra höjdarsinglar som finns i listan. :)

Fabrizio Rizzolo, som han egentligen heter, kommer från den italienska orten Asti. Och förresten, är du hemma på italienska så kan du läsa hela hans historia här.

460697_origHan debuterade i alla fall som 18-åring i musikalen Torna ad Ítaca, och parallellt med karriären som discokillen Brian Ice var han också med och bildade den teatrala folkrockgruppen Farinei dla Brigna, som är aktiva än idag och bl a har tävlat på San Remo-festivalen ett antal gånger. (Här kan du lyssna på deras italienska cover på Gimme hope Jo-Anna). Han har också på senare år varit med i ett flertal musikaler och filmer hemma i Italien, och även dykt upp som Brian Ice på östeuropeiska ’retro-festivaler’ – som så många andra i genren.

R-513973-1279124299Som Brian Ice släppte han i alla fall under andra hälften av 80-talet som sagt ett antal höjdarsinglar, men mig veterligen inget helt album. Störst framgång verkar debutsingeln 1985 ha haft – Talking to the night. Han skrev den själv, tillsammans med Roberto Lajolo (de skrev även Roys Destiny time tillsammans), den producerades av Alessandro Zanni och Stefano Cundari (producenterna bakom bl a Koto och Ken Laszlo) och gavs ut på klassiska italo-etiketten Memory Records. Men, den plockades alltså inte upp av herrarna på Vinyl Mania i Stockholm, utan det blev istället Tokyo som 1986 blev den första i raden av tre  Beat Box-singlar för Brian Ice. Avnjut dem (plus två ytterligare) här nedan :)

Talking to the night
1985, Memory Records
(F.Rizzolo, R.Lajolo)
Producerad av A.Zanni, S.Cundari)

Tokyo
1986, Memory Records / Beat Box – BB079
(F.Rizzolo, R.Lajolo)
Producerad av A.Zanni, S.Cundari)

Nightgirl
1987, Memory Records / Beat Box – BB129
(F.Rizzolo, R.Lajolo, G.Isgro, R.Fontolan)
Producerad av A.Zanni, S.Cundari, R.Lajolo)

Over again
1988, Memory Records / Beat Box – BB198
(F.Rizzolo, R.Lajolo, G.Isgro)
Producerad av S.Cundari, R.Lajolo, G.Isgro)

Walkin’ away
1989, Memory Records
(F.Rizzolo, R.Lajolo, G.Isgro)
Producerad av S.Cundari, A.Zanni)

1 thought on “Brian Ice [Beat Box Special]

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *