+1 – Du säger att jag alltid… (1985)


Jag lovar, jag gör allt jag kan för att hålla uppe tempot – men ibland får man nog räkna med att det kan ta ett par dagar mellan mina inlägg. Men, plötsligt händer det :)

plus1+Får jag lov att presentera ett litet guldkorn i den svenska vinylmyllan – och den här gången har jag vänt på en välkänd sjutummare och som sagt hittat en riktig höjdare. Vi snackar om Stockholmsbandet +1, som ju kom från ingenstans och som första svenska band toppade Trackslistan i maj 1985 med Nevermore. Jag vill minnas att jag har hört nåt snack om att de lyckades tack vare ett massivt röstfiske bland släkt och vänner, men vi kan väl nöja oss med att konstatera att de rent ’populärkulturhistoriskt’ är intressanta i och med detta?

I vilket fall, de följde upp den där jättehiten med (I don’t want to be left alone) Tonight och Young Europeans, vilket också var namnet på deras Harpo-producerade och Prince-inspirerade album. Men efter det upplöstes bandet ganska snabbt och medlemmarna dök senare upp på lite olika håll, bl a återfanns sångaren och låtskrivaren Thoth (Göran Borgman) tillsammans med basisten Magnus Wahl senare i ’halvkända’ bandet Walk On Water.

Men, den här låten då? Jo, Du säger att jag alltid återfinns som sagt på baksidan av Nevermore-singeln och är en mycket trevlig, syntig liten melodi :)

+1 – Du säger att jag alltid…
1985, EMI Svenska
Producerad av Harpo

1 thought on “+1 – Du säger att jag alltid… (1985)

  1. Det fanns en föregångare till +1 också. Bandet Glas gjorde en singel som hette ”Speciella Undantag” och hade ungefär samma medlemmar som +1.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *