Ja, jag är inte den som är den. Jag har försökt att klargöra det tidigare – bloggens namn är kanske aningens missvisande för dem som känner till den gamla Beat Box-etiketten, för här inne möts man av så mycket mer. I min värld finns det en röd tråd i mitt musiknörderi, men den är svår att förklara för andra – och den innebär också att jag sällan har sällskap i mina ibland tvära kast mellan genrer och stilar :)

Så, alla ni bokstavstrogna exempelvis italo-disco-fans eller synthare där ute – nu gör vi ett tvärt kast! Det handlar dock naturligtvis om 80-talet, det handlar om stort hår och mycket smink…och till sist, och inte minst, det här handlar om ett hommage till Sweden Rock Festival, just nu på en gräsäng i Blekinge!

Dalton-pressbild-2-620Vi snackar om bandet Dalton, som i alla fall enligt egen utsago hörde till ’de stora’ under några under slutet av 80-talet, men förutom Bon Jovi-skrivna You’re not my lover, (but you we’re last night) kan jag inte minnas att de egentligen hade några direkta hits, men det är klart – att de hårdlanserades i OKEJ och att de gick hem i folkparkerna är ju också ett mått :) Bilden här intill visar ju med all önskvärd tydlighet att de var ett band som gick all-in när det gällde image och attityd för det sena 80-talets pudelrock, för övrigt även musikaliskt…

_Dalton-Like-an-angelDe bildades 1986-87 av f d Treat-trummisen Mats Dahlberg och fick sitt namn från hans smeknamn. De släppte två album och försvann sedan i ’den stora musikdöden’ ( d v s i början av 90-talet när grungen krossade allt…). I fjol återförenades de, och passade på att samla det gamla materialet och bl a återutge det digitalt. Här hittar du samlingen The Best of Dalton – 25th Anniversary på Spotify och här nedan en riktig refrängrökare från albumet Injection:

Dalton – Like an angel
(Dalton, Anders Tegner)
1989, EMI Svenska

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *