Blossom Tainton – Let go (1987)

 

Här kommer ett kort inlägg, helt enkelt för att jag tror att det inte behövs så mycket till presentation i det här fallet…

06 - Blossom Tainton - Let GoBlossom Tainton, idag också med ett ’Lindquist’ i efternamnet, är ju en välkänd profil i media- och nöjes-Sverige, efter bl a tre rundor i Melodifestivalen som en del av Afro-Dite, och som ständigt närvarande ’hälso- och träningsexpert’ samt (inte minst?) som julvärd i SVT 2005. Men, hur många minns hur och var karriären startade?

1990 efterträdde hon Annika Jankell som programledare för Listan (tillsammans med Peter Wahlbeck), 1988 hade hon stått för koreografin till TV-serien Ebba & Didrik, men redan 1987 hade hon faktiskt gjort skivdebut! Och mig veterligen så är den här singeln fortfarande det enda skivsläpp hon har gjort i eget namn.

På min svenska ’favoritetikett’ Alpha Records och med Vito Ingrosso och Magnus Frykberg som låtskrivare, här är Let Go :

Blossom Tainton – Let Go
(Vito Ingrosso, Magnus Frykberg, Blossom Tainton)
1990, Alpha Records – ONESIN 057
Producerad av Vito Ingrosso

2 thoughts on “Blossom Tainton – Let go (1987)

  1. Den här hade jag ett antal ex av en gång i tiden eftersom den alltid ingick i Ginzas reapaket, där man fick ett antal ej valbara singlar för någon krona styck. Det rörde sig ofta om samma singlar som fanns i Ginzas lägsta prisgrupp (var det typ 3kr de kostade).

    Oh well, sidospår. Men oskrivet ämne antar jag :)

    1. Ja, det minns jag ju, och såna paket köpte jag ett antal gånger, dock aldrig med just den här singeln i utbudet – för då skulle jag nog ha haft fler av den vid det här laget, jag har ju aldrig på riktigt sålt av mina skivor ;-) Minns också att jag fyllde på Beat Box-samlingen ganska rejält genom Ginzas utförsäljningar av sjuor och tolvor, också bara för några kronor styck!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *