Mind The Gap – Everyday is a Monday (1990)

 

Så där ja, dags för en pärla från de dammiga delarna av singellådorna igen – och än en gång handlar det om ett  lysande exempel på ett band som jag inte vet nånting om, men som just i det här fallet ändå lämnade så mycket avtryck efter sig som helt album. Albumet finns för övrigt även på CD, men jag väljer ändå att tveklöst kategorisera det hela under ’Svensk Vinyl’…

07 - Mind The Gap - Everyday Is A MondayVad har vi här då? Jo, ett band som gick under namnet Mind The Gap, och som bestod av sångaren och låtskrivaren Christoffer Martineus samt Staffan Westfält och Barbro Lindkvist. 1990 släppte de den här singeln, Everyday is a Monday, och som sagt albumet A Room Full Of Clouds – men vad de gjorde dessförinnan, eller senare, har jag alltså inte den blekaste aning om.

Dock är det intressant att notera två mer välkända namn i ’credit-listen’; som tekniker anges Gunnar Silins, mannen som tillsammans med Fredrik Ramel låg bakom de klassiska svenska Beat Box-remixarna – och som producent hittar vi en viss Anders Bagge – vid det laget naturligtvis helt okänd, men idag är det ju annorlunda med det…

Så, ja…håll till godo – här är Mind The Gap, med en 22-årig Anders Bagge bakom spakarna…

Mind The Gap – Everyday is a Monday
(Christoffer Martineus)
1990, Street / Grand Music
Producerad av Anders Bagge

 

1 thought on “Mind The Gap – Everyday is a Monday (1990)

  1. Lite fakta: 1984 vann Christoffer Martineus Skara Sommarlands talangjakt med låten ”Till Dig” the Pinks kom 2:a (det står dock att dom vann, men så var inte fallet)
    Bert Karlsson såg ingen framtid med Christoffer så han fick medverka på en samlingsskiva istället.

    Barbro var gitarrist i Kurtans Damorkester.

    Idag har dom andra projekt bland annat Piccolouniverso som är ganska intressant. (kolla You-tube)

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *