de Blanche – Numbers + Sign of love (1985) + Give & Take (1986) + Too many choices (1987)

Visst är det så att ni har annat för er så här på sommaren än att märka att jag inte har delat kvalitetsmusik på mer än en och en halv vecka? Visst? :) 

Men nu kör vi! Här är ett band som har legat och väntat på sin tur att dyka upp på bloggen ända sedan i vintras. De Blanche, var en duo som så vitt jag vet släppte tre singlar under 1985-1987. I och för sig läste jag nånstans att det också skulle finnas ett album, men det behöver jag fler tecken på för att lita på :)

04 - deBlanche - NumbersDe Blanche bestod av två herrar som senare gjort sig välbekanta i branschen; Thomas Skogsberg och Mikael Agnepil var först medlemmar i Bubblegum Ride, som var en del av den svenska ’indie-britpop-vågen’, och sedan gjorde sig Thomas ett namn som världsomtalad producent för band som t ex Entombed, Dismember och Backyard Babies, medan Mikael skrivit låtar för bl a Martin Stenmarck och Alcazar.

Men, det här handlar alltså om vad de gjorde tillsammans långt tidigare än så – debutsingeln Numbers från 1985 är idag en ’bortglömd klassiker’ i sin genre (synt-italo?) och b-sidan Sign of love skulle tveklöst kunna ha hållit för en egen release. De två första singlarna (Numbers och Give & take (You are the one)) producerades av Harpo (vars produktioner vid den här tiden ju har dykt upp här tidigare) och gavs ut på EMI Svenska. Trots den uppbackningen så hände inte särskilt mycket, och när det 1987 var dags för tredje släppet (Too many choices, eller ’choises’ som det stavas på omslaget) så var det den lilla etiketten Sound of Music och rock’n’rollproducenten Hans Edler som gällde – karriärmässigt inte helt fulländat, känns det som…

de Blanche ‎- Numbers b/w Sign of love
(Mikael Agnepil & Thomas Skogsberg)
1985, EMI Svenska
Producerade av Harpo

 

de Blanche ‎- Give & take (You are the one)
(Mikael Agnepil & Thomas Skogsberg)
1985, EMI Svenska
Producerad av Harpo

 

de Blanche ‎- Too Many Choices
(Mikael Agnepil & Thomas Skogsberg)
1987, Sound Of Music
Producerad av Hans Edler

1 thought on “de Blanche – Numbers + Sign of love (1985) + Give & Take (1986) + Too many choices (1987)

  1. Håkan och Svahnen här,
    Vi är alltså den övriga halvan av Bubblegum Ride. Nu på väg från Rådmansö, där Tomas Skogsbergs legendariska Studio Sunlight är belägen. Igår hade B Ride en ohyggligt trevlig kväll me grillat, öl, whisky, god musik m m
    Vi planerar en spotify-lansering av vårt legendariska album La La La ifrån 1992.
    Det känns riktigt kultigt att läsa om och lyssna på de Blanche.
    På Återhörande!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *