Gyllene Tider AKA Roxette (1984)


Idag tänkte jag än en gång omdefiniera min kategori ”Svensk Vinyl” – för jag insåg i förra veckan att även en ’mastodontartist’ som Gyllene Tider skulle kunna passa in under ’bortglömt, förträngt och låtar som ingen minns…”

gyllene-tider-the-heartland-cafeJag kunde nämligen konstatera, efter att ha bevistat GT:s turnépremiär, att bandets 35-årsjubileum sker utan att ägna minsta tanke åt deras sista album, ja ’sista’ från då det begav sig alltså – The Heartland Café från 1984. Ett enligt min mening mycket bra album, men som floppade när det kom (på GT:s nivå i alla fall, bara 18:e plats på albumlistan) och är idag som sagt mer eller mindre bortglömt.

ggtlpheartlandSom den popnörd jag är, så tycker jag också att det är extra intressant att The Heartland Café i praktiken utgör starten för vad som senare skulle bli världssuccén Roxette. För det var ju så att ett urval av låtarna gavs ut som Heartland i USA, under just namnet Roxette. Av någon anledning tyckte man inte att Golden Times höll som internationellt artistnamn :) Endast 8000 sålda exemplar senare så var den internationella karriären för Gyllene Tider över, men namnet Roxette var som sagt ’provat’…

Idag får ni hålla till godo med Spotifymusik, för inte finns det nåt Gyllene tider på YouTube inte ;-) Scrolla gärna till #9, Can you touch me – ett typexempel på bortglömd pärla…

 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *