Kelner – norskt band som minner oss om grannlandets stoltheter

Tänkte prova något nytt! Ja, i dubbel bemärkelse skulle man kunna säga – dels prova att lyssna på något nytt (även om det faktiskt händer förhållandevis ofta…) men också se om jag kan få till en ’parallellblogg’ för ny musik på sidan. Ja, ny musik som ’passar in’ – du fattar va? Kommer också att flytta över en del tidigare inlägg med ny musik vad det lider – när jag väl förstår mig på tekniken :)

Kelner2Börjar med ett norskt band vars Deeper jag snubblade över idag. Producerat av brittiska Bimbo Jones och med milt sagt starka influenser från t ex Morten Harkets soloalbum från ifjol – för det ÄR väl inte han? ;-) Enligt deras website så består bandet av Kenneth Gutterup (sång och keyboards) och JP Paulsen (keyboards, sång och trummor) med gitarristerna Jon-Erik Gretland och Fredrik André Johnsen lite vid sidan av.

De har släppt låtar sedan 2011, men det här är det första jag hör – och det ger mersmak! Jag hör mycket klassiskt 80-tal i detta, inte minst som sagt i rakt nedstigande led från bl a A-ha…

Kelner – Deeper
© 2013 Kill Your Darlings Music Productions

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *