Dodo and The Dodo’s – med det typiska soundet av sent danskt 80-tal…

Javisst, efter att redan ha avverkat lite norskt och lite finskt, så är det nu dags för bloggens första danska inslag. Det finns mycket godis att plocka från andra sidan sundet och jag väljer att börja med en grupp som mig veterligen aldrig har haft några direkta hits i Sverige, utom möjligtvis lokalt i Skåne…

Dodo_webDet handlar om Dodo and The Dodo’s – naturligtvis anförda av Dodo själv (egentligen heter hon Maria Charlotte Gad, men det struntar vi i…). Bandet bildades 1986 i samband med att hon spelat in den inte helt okända Re-Sepp-Ten (ja, ”Vi er røde, vi er hvide” alltså) med det danska fotbollslandslaget inför VM 1986. Sedan skulle man kunna använda den slitna frasen ’och på den vägen är det’, för efter att den där VM-låten blivit minst sagt populär, så kom hitsen i strid ström i hemlandet för Dodo och hennes Dodo’s (Jens Rud, Steen Christiansen, Lars Thorup, Anders Valbro). Till dags dato har de släppt 6 st ordinarie album, 1987, -88, -90, -92,- 98 och 2008, alla utan annan titel än en tydlig numrering – och håller idag positionen som ett av Danmarks populäraste konsertband. Själv har jag albumet ”4” från 1992 i samlingen, samt det engelskspråkiga, självbetitlade, albumet från 1989, som består av låtar från de två första albumen.bild17

Jag måste erkänna att jag helt missade det här bandet när det begav sig (även om de t ex var med i SVT:s Solstollarna, se bilden här intill), men så här i efterhand så är det ju bara att konstatera att de håller precis samma höga kvalitet och levererar samma känsla som samtida Sanne Salomonsen, Lis Sørensen och inte minst Ray-Dee-Ooh som för övrigt liksom Dodo produceras av Michael Bruun.

Så, här kommer lite smått och gott från Dodo’s 80-tal, och missa särskilt inte remixen på Do you feel the way – lite sönderscratchad på sina ställen, men den svänger :-)

Vågner i natten (från ’Dodo and The Dodos’, 1987):

Sømand af verden (från ’2’, 1988):

Do you feel the way (från ’Dodo and The Dodos – English version’, 1989):

Do you feel the way (Extended Remix) (från CD-versionen av ’Dodo and The Dodos – English version’, 1989):

Give me what I want (från ’Dodo and The Dodos – English version’, 1989)

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *