Indigo – tvåa i Bruno Glenmarks låtskrivartävling 1989.

Som jag ju nämnt ett antal gånger vid det här laget, så är skattkistan med vinylpärlor i det närmaste outtömlig. Jag försöker att blanda och ge med det som jag lägger på bloggen, allt för att ge er så mycket jag bara kan – samtidigt som jag ju i och för sig allra mest gör det här för min egen skull ;-)

I vilket fall, det har börjat poppa upp lite tips och önskningar på grejer som jag dels får frågan om jag har, och dels får tips på vad jag skulle kunna lägga upp – den här låten är ett exempel på en sådan ’förfrågan’…

18 - Indigo - GalenHär har vi en singel som utan tvekan var på gång att publiceras, men när jag häromdagen fick frågan om jag hade den, så fick den gå före i kön! Indigo alltså – två killar vid namn Patrick Rydman (sång & keyboards) och Martin Schaub (keyboards) som fick 2:a pris i Glen Songs kompositörs- och artisttävling 1989. Priset får vi väl tro var att få spela in och släppa just den här singeln, och som en bonus kom även forna ABBA-trummisen Per Lindvall till studion och hjälpte till. Att det var Glen Songs som stod bakom tävlingen innebär ju också att singeln är utgiven på Glen Studio, bolaget som jag tidigare nämnt i samband med Annica Burman och Pernilla Wahlgren, och vars diskografi jag har som projekt att dela med mig av här :)

Musiken då? Jovars, Galen är en riktig trevlig liten bagatell, producerad av Tommy Kaså (Tusen Tigrar), och som jag vill minnas fick en del radiotid och ju borde ha borgat för vidare framgång – och jodå, Patrick Rydman är vad jag förstår idag är en ganska välkänd jazzsångare (www.patrickrydman.com) och Martin Schaub är välrenommerad låtskrivare och arrangör, samt sångare i West Of Eden (www.westofeden.com), som jag ju vet har spelat in videos alldeles här i grannskapet och som jag också såg live häromåret :)

Indigo – Galen
(M.Schaub, P.Rydman, J.Wahlqvist)
1990, Glen Studio – GAPS22

 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *