Ask Embla – svensk-isländskt och norskt i en magnifik kombination!

Jodå, det kommer mer gamla godingar, men tänkte bara sticka emellan med lite nytt. Ja, i alla fall nytt i jämförelse med det mesta annat här på bloggen – det här albumet släpptes i våras, i år :)

AskEmblaCryBabyAsk Embla är en duo bestående av två minst sagt välmeriterade låtskrivare. Svensk-isländske Arnthor Birgisson debuterade i eget namn 1996 med albumet Flow, men slog två år senare igenom som låtskrivare åt 98 Degrees och har sedan legat bakom hits med bl a Jennifer Lopez, Celine Dion, Enrique Iglesias, Westlife och på senare år med Leona Lewis, The Saturdays och jobbar i skrivande stund med nya svenska soulhoppet Kim Cesarion. Norska Ina Wroldsen har kommit in lite senare på marknaden, men har sedan 2007 skrivit högvis med låtar åt bl a Pussycat Dolls, The Saturdays, Tone Damli och var med också med och skrev årets 2:a i norska Melodifestivalen –  sommarhiten Bombo med Adelén.Folder

Dessa två har alltså slagit sina påsar ihop under namnet Ask Embla och debuterade under fjolåret med Father’s Eyes, en låt som tog tid på sig, men sedan blev en stor hit i Norge och långt senare (typ i år) även blev det internationellt och i viss mån även i Sverige. I våras släpptes som sagt albumet Northern Light, som liksom tilltalar på alla sätt – både grafiskt och musikaliskt :)

Gör vad du vill med det här tipset ;-)

Ask Embla – Father’s Eyes
(Birgisson-Wroldsen)
2012, Eccentric Music 

[wpdevart_youtube]q28wlOzw5YA[/wpdevart_youtube]

 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *