Peter Wilson – today’s sound of yesterday

Attans vilken fyndig slogan, eller hur? Eller den kanske redan är upptagen? Strunt samma, den beskriver i alla fall väldigt bra vad jag lite kort ville tipsa om här och nu. Och jag vet att inläggen om nya grejer inte brukar röna särskilt mycket uppmärksamhet, men…men…missa inte detta! :)

PeterWilsonPromo1Peter Wilson är en 40-årig australiensare som i hemlandet hade en ’karriär’ redan i mitten av 90-talet (du hittar en av hans första videos längst ner här, lite undangömd…), men sedan några år tillbaka så har han återskapat sig själv som försvarare av det klassiska soundet som vi lärde oss att älska under Stock-Aitken-Watermans storhetstid under andra hälften av 80-talet. Faktiskt är det till och med så att mycket av Peters material produceras och remixas av SAW’s gamla vapendragare Pete Hammond, och även Ian Curnow och Dave Ford från det gamla klassiska stallet finns i krokarna. Störst ’ansvar’ för soundet och låtarna ska dock läggas på den fantastiske holländaren Matt Pop, som specialiserat på såväl nyproduktioner som remixande i den klassiska andan. Kolla upp honom, det är ett tips som jag säkerligen lär återkomma till!

R-4774217-1375100486-9402Men nu åter till Peter Wilson då – hans senaste album Pulsation släpptes för en dryg månad sedan, men finns i skrivande stund än så länge endast att få tag på i begränsad omfattning (ja, jag räknar även iTunes dit – det är ju först när det kommer till Spotify som det är på ’riktigt’, eller hur? ;-) ) Här hittar du albumet på iTunes: https://itunes.apple.com/us/album/pulsation/id675208844.

Här nedan är dessutom en ’snuttmix’ med albumets alla låtar, vilket ger en försmak på hur j-kla bra det helt enkelt är. Bland producenterna på albumet märks också, förutom de tidigare nämnda, bl a Mirko Hirsch, som i år bl a legat bakom italolegenden Ken Laszlos comeback, och sen är det lite kul med Peters coverversioner av Wax gamla Bridge To Your Heart och Erasures relativt nutida Here I Go Impossible Again.

R-3663529-1339400190-5335Dessutom, hans album Laser Light från ifjol är absolut inte långt efter, och delar av det (EP:n med samma namn) finns i alla fall på Spotify (se nedan). YouTube-klippet nedan ger dig också ett fullängdsexempel på SAW-soundet jag pratade om förut. Ja, det här är helt enkelt nåt för dig som har väntat i mer än 20 år på att Jason Donovan ska komma tillbaka till discoscenen :)

Peter Wilson – Broken Man
(Pete Hammond, Peter Wilson)
2012, Energise Records
Producerad av Pete Hammond

Ja, sen utlovade jag alltså ett exempel på hans gamla ”synder” – här är singel #2 i Australien, Move från 1994:

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *