”Även om det var bättre förr, så kan det vara rätt ok även idag…”

Som ni kanske märkt så skulle en liten del av mig gärna också ägnat sig åt att tipsa, hylla och såga lite av all ny musik som kommer ut – men, det är det ju så många andra som ägnar sig åt! Så, det kommer aldrig bli nån framträdande del i den här bloggen – men ibland kan man inte låta bli…

Men, jag tänkte göra det lätt för mig! Inga långa texter, biografier och annat – rakt på sak bara! Nästan i alla fall ;-) Fem ganska så färska nordiska videor – två svenska och en vardera från Norge, Danmark och Finland…

 

Janna – Sä et ole hullu.  Vi börjar med den finska! För är det nåt land där jag för tillfället tycker det görs riktigt mycket bra popmusik, så är det vårt grannland i öster. Grejen är ju bara att språket är en så stor ’barriär’ för oss, men för en gångs skull – glöm det!

 

Midnight Boy – When you’re strange. Sen alltså över till svenska Midnight Boy, eller Johan Krafman, som han egentligen heter. En Helsingborgskille, som debuterade i våras med Roll with it – en låt som jag då tipsade om på bloggens Facebook-sida. Här är nu nya singeln, som ackompanjeras av en uppseendeväckande video. Därför väljer jag att också dela Spotify-länken – den här låten är för bra för att ’störas’ av en naken skåning…

 

ItaLove feat TQ – Rhythm of love. Jag hyllade svenska ItaLove redan tidigare i år (Läs det inlägget här), och det går ju helt enkelt inte att låta bli för ett italo-fan som jag. På senaste singeln får de hjälp av L.A-baserade sångerskan TQ och av producenten Mirko Hirsch, som bl a också i år har legat bakom Ken Laszlos ’comeback’. Missa inte detta!

 

Så har vi då de norska och danska låtarna kvar. Båda har någon månad på nacken, men det är ju inte så att de har blivit direkt uttjatade efter alla list- och radioframgångar, så de får platsa här.

Donkeyboy – Triggerfinger. De fick en jättehit med Ambitions häromåret, men trots helgjutna uppföljare och album, har de inte fått den fortsatta uppmärksamhet de förtjänar här i Sverige. Här är nya singeln (som iofs alltså släpptes redan i augusti…). Snyggt, välproducerat och 80-talsdoftande…

 

Electric Lady Lab feat Sukker Lyn – Broken mirrors. Ett av de senaste årens bästa danska band, i min värld. De har släppt en hel radda med sköna pop- och danslåtar, ofta med mer eller mindre lånade slingor och/eller refränger – något som jag tycker kan vara helt ok om man gör det bra! Som här, när de har återanvänt White Lions gamla dänga Broken heart – f ö en stor favoritlåt hos den sidan av mig ;-)

 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *