Martin Stenmarck – En bomb (1990)

Söndag eftermiddag och läge att presentera en bomb. Eller ja, så särskilt mycket sprängverkan och fantastiskhet är det kanske inte i inlägget, men låten är i alla fall en bomb. Eller jag den heter i alla fall så…

Om några dagar kommer 2014 års Melodifestivalbidrag att presenteras, och ett av de namn som nämns frekvent i förhandssnacket är Martin Stenmarck – vinnaren från 2005. I likhet med många andra så är jag väl inte jätteimponerad över den musik och det artisteri som han har levererat de senaste tio åren, utan vänder mig gärna, som vanligt, mot ännu äldre tider. Hans två första album, One från 2001 och Think Of Me från 2004, var fyllda med riktigt välgjord AOR-light-musik, men långt tidigare än så släppte han en idag helt bortglömd debutsingel, närmare bestämt redan 1990.

14 - Martin Stenmarck - En BombEn bomb är en riktig popgoding, skriven och producerad av Stephan Berg, som i den vevan ju också bl a jobbade med Carola (Mitt i ett äventyr och Fångad av en stomvind är båda hans låtar) och visst känns det som att även den här hade kunnat platsa i Melodifestivalen 1990 – kanske var det meningen? I vilket fall så floppade den då, och glömdes som sagt snart bort. Året därpå van hann Talang -91 tillsammans med brodern David, och 1992 släppte han två singlar som sångare i Sha-Boom (räkna med att de dyker upp vid ett senare tillfälle), men sedan dröjde det som sagt innan han återkom till skivdiskarna efter att ha tillbringat flera år bl a som sjungande servitör på Wallmans.

Här är En bomb, men tyvärr får ni leva utan B-sidans engelskspråkiga version, Breakdown – mitt vinylexemplar var alltför misshandlat på den sidan för att kunna rippas…

Uppdatering 131125: Stort tack till Stefan Hermansson som bidrog med en fullt lyssningsbar upplaga av Breakdown, se nedan!

Martin Stenmarck – En bomb / Breakdown
(Berg-Hampton)
1990, Sonet Grammofon

 

 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *