Noice från ”Europa” (Freddie Hansson 50 år)

nnlpeuropaTänkte göra ett abrupt avbrott från julstämningen. Ett av alla Noicefans i läsarkretsen påminde mig om att idag den 22 december hade Noice-keyboardisten Freddie Hansson fyllt 50 år, om han hade varit vid liv. Jag vill uppmärksamma det genom några låtar från Noice fjärde album – det alltför underskattade Europa från 1982. noice131tg3Vid det laget bestod bandet av Freddie (som skrev och producerade det mesta materialet) samt Peo Thyrén och den nya sångaren Niklas Österberg. Ingenting är som tidigare på det här albumet, tidigare hade de ju sjungit om kvällar i tunnelbanan och gatuslagsmål – här poserar de framför en Paris-kuliss på omslaget och har anammat hela new-romantic-prylen, även musikaliskt där det mer eller mindre handlar om tidstypisk synthpop.

Freddie Hansson (1963-2001)

Noice – Nätter utan slut
(Peo Thyrén)
1982, Sound of Scandinavia
Producerad av Freddie Hansson

Noice – Mur av tårar
(Peo Thyrén – Freddie Hansson)
1982, Sound of Scandinavia
Producerad av Freddie Hansson

2 thoughts on “Noice från ”Europa” (Freddie Hansson 50 år)

  1. Jag vill bara förtydliga att det är jag Mikael Stridh som har lämnat uppgift om när den forne låtskrivaren och keyboardisten Fredrik-Mats-Hansson han var född. Vidare vill jag också berätta att sångaren på plattan Europa ovan, att han heter Nicklas Östergren och inget annat. Av tidsskäl hann jag tyvärr inte skriva min kommentar då Freddie Hansson han skulle fyllt 57 år den 22 December 2020. Utan jag gjorde det på Jul-dagen den 25 December 2020 istället! Jag känner en oerhörd tacksamhet gentemot MrPbh 1971 som lägger upp all musik med Noice här på beat box.se och på Youtube.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *