Noice från “Europa” (Freddie Hansson 50 år)

nnlpeuropaTänkte göra ett abrupt avbrott från julstämningen. Ett av alla Noicefans i läsarkretsen påminde mig om att idag den 22 december hade Noice-keyboardisten Freddie Hansson fyllt 50 år, om han hade varit vid liv. Jag vill uppmärksamma det genom några låtar från Noice fjärde album – det alltför underskattade Europa från 1982. noice131tg3Vid det laget bestod bandet av Freddie (som skrev och producerade det mesta materialet) samt Peo Thyrén och den nya sångaren Niklas Österberg. Ingenting är som tidigare på det här albumet, tidigare hade de ju sjungit om kvällar i tunnelbanan och gatuslagsmål – här poserar de framför en Paris-kuliss på omslaget och har anammat hela new-romantic-prylen, även musikaliskt där det mer eller mindre handlar om tidstypisk synthpop.

Freddie Hansson (1963-2001)

Noice – Nätter utan slut
(Peo Thyrén)
1982, Sound of Scandinavia
Producerad av Freddie Hansson

Noice – Mur av tårar
(Peo Thyrén – Freddie Hansson)
1982, Sound of Scandinavia
Producerad av Freddie Hansson

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.