Choo Chine – Everybody Wants A White Christmas (1985)

Dags för det som troligen blir sista inlägget före jul, och då måste jag dra till med en av mina stora ”juldoldisfavoriter” från då det begav sig. Här är en sån där låt som jag nog i och för sig har hört då och då även i modern tid, men som för mig är ett självklart ackompanjemang i juletid…

x Choo Chine - Everybody Wants A White ChristmasChoo Chine var bandet som utgjordes av idel studio- och kompositörsproffs, vilket jag kort redogjorde för i januari i år, i samband med att jag skrev om deras låt She’s Got Nothing But The Radio On.

Eftersom medlemmarna var välbekanta i mediakretsar, så fick de också en del uppmärksamhet runt 85/86 när de släppte sina alster – dock utan att nå några direkta framgångar på listor och så. Det gör också just den här releasen lite extra intressant, eftersom det på etiketten står Choo Chine And Friends – något säger mig att de där ”vännerna” inte är helt obekanta, men baksidestexten är ju inte direkt klargörande…

”Choir: The girls from Jack Wahl and the boys from the record company. Forget about the rest of the credits! Nisse Hult is presumably playing everything, anyway.”

Och nej, jag minns inte heller om Kaj nämnde nåt om dem när den testades  i Tracks till julen -85. Nån annan som vet eller minns? :) Men, i vilket fall, oavsett vilka som är med – detta är julstämning för mig. Håll till godo!

Choo Chine – Everybody Wants A White Christmas
(Charlie ’Carl Nosli’ Hilsson & Keith Almgren)
1985, Mercury

3 thoughts on “Choo Chine – Everybody Wants A White Christmas (1985)

  1. Har också alltid gillat den här jullåten som även finns i min samling sedan det begav sig.

    MVH/Robert

  2. Jag plockade fram programmet och låten testades som sista låt i sista Tracks 1985 och det enda han säger är att ”Silent harber” spelades i höstas och att sångaren heter Carl Nosli.

    1. Wow, bra jobbat. Tack! Men, där var ju alltså ingen info som jag inte visste :)

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *