Chris Thompson – The Challenge (Face It) (1989)

Jag vet inte hur det är med er, men det här ”jullovet” för bloggen som bara blev längre och längre, det har ju byggt upp en viss abstinens. Efter ett litet nyårsinlägg och någon Facebook-teaser – nu kör vi. Beatbox.se tar sig an utmaningen 2014 med stor nyfikenhet – let’s face it! - Chris Thompson - The Challenge (Face It) (1989)

Och då tänker jag gå all-in på fria associationer och placera en uttalad sport-låt i nytt-år-temat. Här är en låt som är så jäkla amerikansk som en låt bara kan bli, trots att den är skriven och producerad av en tysk och framförd av en engelsman – och, inte minst, skriven som signaturmelodi till ett av engelsmännens allra stoltaste idrottsevenemang.

1989 bestämde man sig nämligen för att marknadsföra (?) och ackompanjera den brittiska tennisturneringen Wimbledon med allehanda tysk bruksmusik – albumet Wimbledon – The Compilation innehöll material med bl a Bad Boys Blue, Milli Vanilli, Blue System, David Hasselhoff och så denna ”hymn” av Harold Faltermayer. Javisst, den påminner ju i vissa delar inte lite om det klassiska Top Gun-temat som den gode Harold ju naturligtvis också låg bakom. Chris Thompson var sångare i Manfred Mann’s Earth Band under några legendariska år i slutet av 70-talet och har sedan dess dykt upp lite varstans, både solo och i olika samarbeten. Det här är ren och skär kvalitet, säg inget annat ;-)

Ja, och så var det ju det där med 2014 då: ”…so you wanna be better than ever, and you pushing it right to the line, knowing it’s now or never, cause the time has come – to face it…

Chris Thompson – The Challenge (Face It)
(Faltermayer-Thompson)
1989, BMG Ariola
Producerad av Harold Faltermayer

[wpdevart_youtube]EnvwA_QEAkY[/wpdevart_youtube]

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *