Stitch – You light my fire (1988)

Tänkte så smått återta mediautrymmet efter det som nästan skulle kunna tolkas som en baksmälla efter förra veckans uppskattade skriverier kring svensk synth förr och nu. Det har ju hänt förr, ibland pockar verkligheten på uppmärksamhet…

12 - Stitch - You Light My FireDagens återkomst består av ett sånt där klassiskt inlägg med en låt och ett band som jag inte har mycket att säga om. Som så många gånger förr så handlar det om en låt som hamnade på ett blandband från Tracks, och som sedan aldrig hördes igen – någon annanstans alltså! Flera år senare dök singeln upp i hyllorna på en skivbörs någonstans och den där lilla smala lyckan var gjord.

Men som sagt, jag visste inte mycket mer om bandet än det som går att utläsa från skivomslaget – förrän jag började forska runt lite idag. Jag har tidigare stört mig lite på att de kategoriseras som ett AOR-band, och att de omtalas på diverse metalsidor världen över. För i min värld så är detta definitivt inte metal, och knappast heller AOR. 3231250Men, jag börjar förstå när jag läser att bandet bildades redan 1979, och singelomslaget från 1982 års Devil’s Deal vittnar om ett tidigare liv. Dock verkar det inte som om de släppte något mer på skiva vid den tiden, och alltså först sex år senare hördes de av igen – nu som synes avsevärt mer välkammade och med Sussie Ax vid sångmicken.

Nog fabulerat, You light my fire gavs ut på Sonet, men för ovanlighetens skull i det fallen så kan jag inte hitta någon som helst koppling till Ola Håkansson och hans klientel. Men vad gör väl det – det här är ändå ett stycke välproducerad, keyboarddriven poprock som…ja ok då, i viss mån drar åt AOR-hållet :)

Stitch – You light my fire
(Stitch)
1988, Sonet Grammofon

1 thought on “Stitch – You light my fire (1988)

  1. Ett litet inlägg från keyboardisten från nämnda band! (mindre hår idag… :()

    Detta var den enda singel jag medverkade på inspelningen på, vi hade vunnit en talangjakt anordad och sponsrad av bl a Sonet, om jag inte minns helt fel hette den Pop -87. Denna låt var vår bästa tyckte vi då, i övrigt finns inte så mycket mer dokumenterat än det man har sparat hemma. Denna powerballad var vi väldigt nöjda med också minns jag, jag har dubbat en liten aning i min dator – originalinspelningen är från P3 eller P4 live på Mosebacke, inspelat av deras mycket kompetenta ljudbuss-personal på den tiden. Håll till godo!

    https://video-arn2-1.xx.fbcdn.net/hvideo-xpa1/v/t42.1790-2/1243273_10152272030644502_2129429900_n.mp4?efg=eyJybHIiOjQ5MywicmxhIjoxNTQyfQ%3D%3D&rl=493&vabr=274&oh=2f0f462e350a4f7893325facbda4dfb0&oe=55D3CD83

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *