Max Mix 3 och 4 – i så kallade radioversioner…

Jomenvisst då, tänkte dra till med ett kort litet inlägg med kärnfullt innehåll, så här på kvällskvisten…

L-294582-1318532374+Max Mix-serien behöver naturligtvis ingen närmare introduktion i den här omgivningen, och troligen sitter de flesta av er på någon eller några av de klassiska utgåvorna från åren 1985-1988, alltså upp till typ volym 7-8 nånstans – d v s innan house och acid-vågen tog över. Serien gavs ju ut av spanska Max Music, och det var ju faktiskt så att även om den mesta av musiken som inkluderades i mixarna producerades i Italien och Tyskland, så var det spanjorerna som dominerade megamix-marknaden med främst serierna Max Mix och Bolero Mix.

R-320918-1228730583Max Mixarna producerades av José M.ª Castells och Tony Peret, två herrar som gjorde allt för att även slå sig fram som artister och producenter i andra sammanhang, men nej – det är för denna kulturgärning vi minns dem :) Annars var ju Max Mix-albumen just LP (och senare även CD) som ofta innehöll två olika versioner på mixen samt ibland lite extra lull-lull i form av samplingar o d – dock fanns där sällan en s k radio-version med på albumen, d v s en variant som höll sig kring max 4-5 minuter. Men det fanns i de flesta fall sådana, men de gavs endast ut som promosinglar, och syntes naturligtvis då inte i skivbutikernas hyllor. Inte då, men i begagnad form har de såklart dykt upp senare…

Jag har några av dem. Här är två :)

Max Mix 3 (Radio Version)
1986, Max Music – promo 7″
Max Mix 4 (Radio Version)
1986, Max Music, promo 7″

 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *